• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Kanadalı gazetecilerden Mısır`a protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toronto`daki gazete, televizyon ve radyolarda görev yapan gazeteciler, başta El Cezire Muhabiri Mısır asıllı Kanada vatandaşı Muhammed Fahmi olmak üzere ülkedeki hapishanelerde tutulan basın mensupları için Mısır`ı protesto etti. İfade Özgürlüğü için Kanadalı Gazeteciler (CJFE) örgütünce organize edilen protesto, Toronto Belediye Başkanlığı önündeki Nathan Phillips Meydanı`nda yapıldı.

Protesto öncesi konuşan CJFE Genel Direktörü Tom Henheffer, ` Mısır Hükümeti kadar, bugüne dek Muhammed Fahmi için hiçbirşey yapmayanKanada Hükümeti`ni de protesto ediyoruz. Kanada, vatandaşı olan arkadaşımız için derhal harekete geçmelidir` dedi.

Tom Henheffer, protesto sırasında yaptığı konuşmada ise Muhammed Fahmi ve diğer gazetecilerin, kabul edilemez şartlar altında olduklarını, betonda yatırıldıklarını, yeterli yemek verilmediğini ve sağlıklarının her geçen gün bozulduğunu anlattı.

Dondurucu soğuğa rağmen bir saat boyunca eylem yapan gazeteciler, ellerindeki pankartlarla birlikte `gazetecilik suç değildir` sloganı attı. Gösteri olaysız şekilde sona erdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir