• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 23 Ağustos Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; ` Şiddet Bir Hak Aracı Olamaz`
Mazlum-Der Şube Başkanı Avukat Murat Çiçek, şiddetin bir hak arama yöntemi olarak kullanılmasına öteden beri karşı olduklarını ve mayın döşemekle adam kaçırmak ve öldürmekle hak arama yapılamayacağını belirtti.
`Yaşlı Vatandaşa Minibüs Çarptı`
Batman`da karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı vatandaş, minibüs çarpması sonucu hastanelik oldu.
Medya Gazetesi; `Silahlar Artık Sussun`
Aralarında toplumun çeşitli kesimlerine hitap eden farklı sivil toplum örgütlerinin ve sendikalarının bulunduğu 83 sivil toplum örgütü, kanın durması ve silahların susması için Atatürk Parkında bir araya geldi.
`Tartışma Kavgaya Dönüştü 3 Yaralı`
Ramazan ayında aşırı sıcaklar arttığı için vatandaşların da sinirleri gerilmeye devam ediyor. Batman`ın Çarşı Mahallesi 716. Sokakta iki esnaf arasında yaşanan tartışma kanlı bitti.
Pusula Gazetesi; "83 STK`dan Ortak Açıklama; " Silahlar Artık Sussun"
Aralarında toplumun çeşitli kesimlerine hitap eden farklı sivil toplum örgütlerinin ve sendikalarının bulunduğu 83 sivil toplum örgütü kanın durması ve silahların susması için Atatürk Parkında bir araya geldi.
`4 Günlük Yaşam Savaşını Kaybetti`
Gercüş- Hasankeyf karayolunun 7. Kilometresinde mucurlu yol nedeni ile aracının direksiyon hâkimiyetini kaybederek şarampole yuvarlanan Adil Yılmaz, Batman Bölge Devlet Hastanesinde 4 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.
Doğuş Gazetesi; `Stk Lar: Operasyonlar Durdurulsun`
83 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) yaptıkları ortak açıklamada, Son günlerde artan şiddet ve çatışmalar neticesinde, ölümlerin ve öldürme arzusunun tüm ülkeyi esir almasından derin bir endişe ve acı duymakta olduklarını belirttiler.

`45 Bin 700 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi`
Batman`da bir araçta yapılan aramada, 45 Bin 700 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, bir ihbar üzerine Batman Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri Yeni Sanayi E blokta park halinde bulunan bir kamyonette arama yapıldı. Aramada aracın arka kısmında karton koliler içerisinde toplam 45 bin 700 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili olarak S.Y isimli bir kişinin yakalanması için çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Mezopotamya Gazetesi; `Somali Deki Dram Tüm İnsanlığı İlgilendiriyor`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Somali`de yaşanan dramda tüm insanlığın sorumluluğu bulunduğunu söyledi.
`Mazlum-Der e Bir Destekte Din-Bir-Sen`den`
Batman Din-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş yaptığı açıklamayla Mazlum-Der in başlatmış olduğu "Kuran eğitiminde yaş sınırının kaldırılmasına destek verdi.
Batman Postası Gazetesi; `Çatışmalar ve operasyonlar son bulsun`
Batman`da 83 sivil toplum örgütü, yaptıkları ortak basın açıklamasında silahların susması, yaşanan çatışmaların son bulması çağrısında bulundu.
Batman Gazetesi; `STK`lardan Ortak Çağrı...`
Aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Tabip Odası, Eczacılar Odası, Esnaf Kefalet Kredi kooperatifi, İnsan Hakları Derneği, Memur Sen, Sağlık Sen ile çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisinin bulunduğu yetkililer, Atatürk parkında bir araya gelerek son günlerde yaşanan gelişmeleri içeren basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk`in okuduğu basın açıklamasında, son günlerde artan şiddet ve çatışmalar neticesinde, ölümlerin ve öldürme arzusunun tüm ülkeyi esir almasından derin bir endişe ve acı duyulduğunu belirtildi.
Çağdaş Gazetesi; `Operasyonlar Dursun`
Batman`daki sivil toplum örgütleri kitlesel basın açıklaması ile operasyonların durmasını istedi. Atatürk parkında ortak basın açıklamasını okuyan platform sözcüsü M. Şafi Özperk; "Yaklaşan kutsal Ramazan bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış gününe denk gelişin hatırına devlet başta olmak üzere herkesin sağduyudan birleştiricilikten ve kucaklamadan itina etmemesi gerektiğini vurguluyoruz" dedi.
M. Sıddık Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir