• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mustazaf-Der 98 Aileye Daha Yardımında Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Ramazan ayında başlatmış olduğu yardımlara aralıksız devam ediyor.

Yardım Dağıtım işlemlerini her sene olduğu gibi bu sene de Ramazanın 15`inden sonra başlatan Mustazaf Der, Cizre ilçe merkezinde Yafes Mahallesinde ikamet eden 83 Muhtaç aileye gıda yardımında bulundu, Ayrıca Cizre`ye bağlı Düzova (huser) köyü, Alcanya köyü ve Basiske köyünde de toplamda 15 aileye gıda yardımında bulunuldu.

İhtiyaç Sahiplerinin Duası Bize Yeter
Yardımlar ile ilgili bilgi veren Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Dündar, "Ramazan ayının fakirlerle tanışmamız için bir fırsat olduğunu bu tür yardımların sadece Ramazan ayında değil Ramazandan sonra da devam etmesi" gerektiğini dile getirerek "Yapılan bu yardımlar fakirlerin yüzünü güldürüyor. Onların bu hali bizi çok mutlu ediyor onların hayır dualarını alıyoruz bu bize yetiyor." dedi.

Yardımda bulundukları ailelerin gerçekten mağdur olduklarını belirten Dündar, "Birçoğunun kirada kaldıklarını hayırsever insanların ve mahallelilerin yardımlarıyla geçindiklerini yine bir kısmının sakatlık ve yaşlılık maaşıyla geçindiklerini hatta çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerin de olduğunu" vurguladı.

Yardımların Ramazan`dan Sonra da Sürmesi Lazım
Dündar, açıklamasını şöyle bitirdi: "Yardımda bulunduğumuz ailelerin durumu sadece Ramazan ayına has bir durum değildir. Bu durum Ramazan ayından sonra da devam etmektedir. Bu durumu göz önünde bulundurarak yardımlarımızı sadece Ramazan ayında değil Ramazan`dan sonrada devam ettirmeliyiz. Zaten yılın tümünde belirlediğimiz, düzenli yardım yaptığımız aileler de var."

Mustazaf-Der-yardim_1314084974.jpg (600×449)
Tahirhan Osal - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir