• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Başörtüsüne Özgürlük İçin İmza Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Başlatılan imza kampanyasının 5 gün süre ile devam edeceğini dile getiren Çağrı-Der Sekreteri Ayhan Erkmen, vatandaşların imza kampanyasına katılmaları için duyarlılık göstermelerini isteyerek, "Özellikle, Başbakanın seçim sonrası balkon konuşmasında `yapılacak yeni anayasada ülkenin tüm kesimlerinin kendisini göreceği` sözlerinden sonra bizler de ülkemizin en büyük sorunlarının başından gelen başörtüsü yasağının kaldırılıp yeni anayasada güvence altına alınması için `Başörtüsüne Her Yerde Özgürlük` kampanyasını düzenledik." Dedi.

"Yetkililerden Halkın Talebini Dikkatte Almalarını Ümit Ediyoruz"
İmza kampanyası için Erbakan Caddesinde ve çarşı merkezinde iki ayrı standın kurulduğunu belirten Erkmen, halkın imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Başörtü özgürlüğünün bir an önce "Anayasal Güvence" altına alınması gerektiğini dile getiren Erkmen, "Çağrı-Der camiası olarak hak ve özgürlüklerin önündeki tüm yasak ve engellerin son bulmasını istiyoruz. Özellikle din ve dil önündeki engellerin derhal kaldırılması, insan onuruna yakışır bir anayasal düzenlemenin ivedilikle yapılmasını bekliyoruz. Öncelikle üç dönemdir halkın yoğun teveccühleri üzerine iktidar olan Parti ve Başbakan`ın, diğer siyasi parti temsilcilerinin katkıları ile ülkenin ve halkın selameti için olumlu adımlar atmaları gerekiyor. Hakkın ve halkın menfaatini her şeyin üstünde tutmalı ve gerektiğinde kişisel siyasi çıkarlardan vazgeçmelidirler. Bu hususta her kesimin fedakârlıkta bulunması gerektiğini tüm halkımıza deklare ediyoruz. Umut ediyoruz ki yetkililer halkımızın beklentilerini dikkate alır ve bu haklı talebin gereği yapılır" şeklinde konuştu.
Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir