• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Eğitim Sen`den grev
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Milli Eğitim Bakanlığı kanunu ile ilgili yapılacak değişiklikleri protesto etmek amacıyla derslere girmeyerek protesto eden Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, yapılan politikaların piyasa odaklı olduğu vurgusunda bulundu. 

Diyarbakır Ofis AZC Plaza önünde yapılan basın açıklamasını Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi adına okuyan Özlem Kaçar, Hükümetin, attığı her adımda eğitim sorunlarının arttığını dile getirdi.

Meclise gönderilen Milli Eğitim ile ilgili maddeleri eleştiren Kaçar, “Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi sürecinde gündeme gelen, ancak içerdiği değişiklikle eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluş yaratması kaçınılmaz olan “Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir.” dedi.

Yeni çıkarılacak yasa ile atanamayan öğretmenlerin mağdur edileceğini belirten Kaçar, “ Bin bir zorlukla eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenlere KPSS yetmezmiş gibi, şimdi de yeni bir sınav getirilmek istenmektedir. İktidar öğretmen alımlarında ve yönetici atamalarında bile kendinden olmayana tahammül edememekte, kendisine koşulsuz itaat edecek insanlarla çalışmak istemektedir.” ifadelerini kullandı. 

Kaçar son olarak, “Meclis gündemindeki yasa tasarısının derhal geri çekilmesini ve toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi eğitimde de tekçi ve dayatmacı uygulamalara son verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Sait Adiyaman/Ali Gültekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir