• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
`Hocalıda katledilenler Müslüman kardeşlerimizdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İnsan Hakları Savunucuları Derneği 22 yıl önce Hocalı’da gerçekleştirilen Müslüman Azeri soykırımını yıldönümünde kınadı.

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkanı Ali Akbaş, tarafından yapılan açıklamada, 22 yıl önce Ekim 1991’de Hocalı’da Azeri köylerinin Ermenilerce ele geçirildiği, Rus askerlerinin de desteğiyle Hocalı’ya ulaşan Ermenilerce 25–26 Şubat 1992’de Müslüman soykırımı gerçekleştirildiği kaydedildi.

 “Hocalı katliamı ırkçı şovlara asla alet edememelidir.”

10 bin nüfuslu Hocalı’da olaylar sırasında yaklaşık bin 300 Azeri Müslüman’ın katledildiğini söyleyen Akbaş, “Kadın, çocuk ve yaşlılar da dahil olmak üzere siviller katledilmiştir. Ölenlere Allahtan rahmet diliyoruz, bu insan hakları ihlali karşısında üzüntümüz büyük.

 Üzülmememiz  gereken diğer bir konu da, bu acı olayın, bir takım ırkçılar tarafından ‘Türk`ün Türk`ten başka dostu yoktur, tanrı Türk`ü korusun’ gibi sloganlarla ırkçı şovlara alet edilmesidir. Hocalıda öldürülenler Müslüman’dı. Biz  Müslümanlar, bu inanalar önce insan, sonra İslam ümmetin fertleri olduğu için üzüntü duyuyoruz. Bu olay ırkçı şovlara asla alet edememelidir. Hocalı’da soykırıma uğrayan Azeriler, her şeyden önce ümmeti Muhammed’in bir parçasıdır, bizim Müslüman kardeşlerimizidir.”dedi.

 Çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden Bosna’da olduğu gibi soykırım yapıldığına dikkat çeken Akbaş,“Bu Müslüman kardeşlerimiz için, içimiz kan ağlarken, üzülürken, üzüldüğümüz diğer bir konuda şudur. Ermeni soykırımı diye meydanlara dökülen, Hepimiz Ermeni’yiz diye meydanlara dökülenlerin, sözde İslamcıların, liberallerin, hümanistlerin, öldürülen Müslüman olunca kıllarının kıpırdamayışı, üç maymunu oynamalarıdır. Hocalı’da öldürülen Müslüman Azeriler insan değil mi? Ermeni soykırıma diye olayı göklere çıkartırken, Azeri soykırımı hakkında ağzınızdan ya tek bir söz çıkmıyor, ya da birkaç cümleyle geçiştiriyorsunuz.”şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir