• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
`Halkımızın menfaati parti menfaatinin önündedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis Belediye Başkan adayı Cengiz Karakaya ve beraberindeki heyet, kurum amirleri ziyareti kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Bülent Korkmaz`ı makamında ziyaret etti. 

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen sohbette HÜDA PAR İl Başkanı Celal Gül, partilerinin kuruluş amacı ve hedefleri hakkında bilgi verdi. 

Hedeflerinin, toplumun her kesiminin maddi ve manevi olarak kalkınmasını sağlamak olduğunu ifade eden HÜDA PARA Bitlis Belediye Başkan Adayı Karakaya, "Bizler halkımızın menfaatini partimizin menfaatinin önüne koyarak, onların İslami ve insani değerlerini baz alarak, hiç kimseyi dilinden, dininden, ırkından mezhep ve meşrebinden dolayı ötekileştirmeden, kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet sunmak istiyoruz. 

Bizler ilk parti teşkilatımızı İzmir ilinde kurmamıza rağmen yerel seçimlerde 11 il ve bağlı 84 merkezde seçime gireceğiz. Seçime gireceğimiz her yerde iddialıyız. Ve seçimi kazanmak için tüm çabalarımızla çalışıyoruz. Halkın bize olan teveccühü yüksektir. Seçime gireceğimiz merkezlerde kimsenin hayal bile edemeyeceği kadar oy alarak belediyeleri kazanacağız. Bizler herkesi ve her kesimi kucaklayan, onların İslami ve insani değerlerine sahip çıkacak olan bir Türkiye partisiyiz.” şeklinde hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. 

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirten Korkmaz, seçimlerin barış, kardeşlik ve huzur içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Tarım ve hayvancılığın bu ilin bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken korkmaz, “Tarım ve Hayvancılık bu il için bir potansiyeldir. Bizler de bu potansiyeli artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek için çalışmalar yaparak, projeler üretiyoruz. 

Tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi, emek veren çiftçi ve köylümüze katkı sunmak amacıyla yıllık 35 milyon TL karşılıksız hibe desteğini sunuyoruz. Dışarıda alınan petrol ve benzeri giderleri karşılamak, gelir gider dengesini sağlamak amacıyla tarımsal alanda üretim gerçekleştirip piyasaya sürmek için çalışma yürütüyoruz.” dedi. 

2013 yılının çiftçi için verimli geçtiğine de değinen Korkmaz; “İlimizde son zamanlarda meyvecilik alanında büyük çalışma var. Yine Ahlat Havzasında üretilen patates, fasulye ve domates ihraç edilerek çiftçinin yüzünü güldürmüştür. Bitlis’in yerli mahsulleri olan balını, cevizini ve mandasını geliştirmek için projeler ürettik.

Tütün ekiciliğinin yapıldığı köylerde çok da tarım arazileri yoktur. Bu yerlerde arıcılığın daha gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. DAP projesi kapsamında arıcılık projesini hazırlayarak sunduk. Vangölü Havzasında meyvecilik projesine ilimiz alındı. Yeni bahçe kuranlara 150-300 TL destek veriyoruz.” diyerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir