• DOLAR 32.59
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2421.194
  • ...
Saldırılar Duble Yol Çalışmalarını Engelliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Diyarbakır-Bingöl-Erzurum arasındaki duble yol için tamamlanan ihalenin ardından iş sezonu ile birlikte bölgede ciddi çalışmalar başlatıldı. İhaleyi alan firmalar özellikle saldırılar konusunda riskli olan Diyarbakır-Bingöl arasındaki çalışmaları bir an evvel tamamlamak için yoğun çaba sarf etti. Onlarca iş makineleri ile başlatılan çalışmalar 25 Temmuz`da PKK mensupları tarafından yapılan saldırı sonrasında durduruldu.

PKK mensupları Diyarbakır-Bingöl karayolu Abalı mevkiinde bulunan ve yol çalışması yapan şantiyeyi basarak 3 iş makinesini yakmış ve 1 makineyi de kaçırmıştı. Bu eylemin ardından çalışmalar askıya alındı ve kalan iş makineleri de sahadan çekildi.

Bakan Yılmaz`ın bölge için heyecan verici projelerinin arasında açıkladığı Diyarbakır-Bingöl-Erzurum bölünmüş yol projesi, iki gidiş, iki dönüş olmak üzere dört şeritli olarak yapılıyordu. Yaklaşık olarak 500 milyon liraya mal olması beklenen proje ile Akdeniz`den Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Trabzon üzerinden Doğu Avrupa ve Rusya`ya kadar ticari hareketlilik kazanması hedefleniyordu.

Saldırılar Hizmeti Baltalıyor
Diyarbakır Valisi Mustafa Sağlam ise Diyarbakır-Bingöl duble yol çalışmaları yapan şantiyenin PKK mensupları tarafından basılmasının ardından, PKK`nin vatandaşlara hizmet için yapılan çalışmayı engellediğini, bu tür saldırıların vatandaşları mağdur ettiğini ifade ederek, "Teröristler vatandaşlar için yapılan hizmeti baltalıyor. Vatandaşları mağdur ederek gerçek yüzlerini göstermektedir. Amaçları vatandaşlara götürülen hizmeti engellemek. Ancak, yapılan bu saldırılar hizmetin götürülmesini engellemeyecektir. Yapılan mücadele ve çalışmalar kararlı bir şekilde sürdürülecektir" şeklinde konuşmuştu.

Ancak açıklamalara rağmen Diyarbakır-Bingöl güzergahında başlatılan duble yol çalışmaları askıya alındı. Yol boyunca çalışan onlarca iş makinesi çalışma alanından çekildi. İhaleyi alan firma yetkilileri durdurulan çalışmalar hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir