• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
`Eskiden seçimler huzurlu geçerdi…`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-   Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken partiler çalışmalarına ağırlık  verirken diğer taraftan gerginlikler yaşanmaya devam ediyor.  Eskiden seçim çalışmalarının nasıl yapıldığını Vanlı yaşlı vatandaşlara sorduk.

“Eskiden seçimler düğün havasında yapılırdı”

Bahattin bekleyen (68): “Eskiden böyle zor bir siyaset yoktu.  Seçimlere birkaç gün kala, milletvekilleri başkanlar kongre toplantıları yaparlardı. Memleket için ne yapabiliriz? Ne gibi sorunlar var diye araştırırlardı. Projelerini anlatırlardı.  Eskiden sandıkların başına geçtiğiniz zaman oyumuzu kime vereceksek mührümüzü rahatça vurup çıkıyorduk. Seçimler düğünler gibi eğlenceli geçerdi. Şimdi öyle değil. Bölücülük, kavga, tehdit ülkeyi karıştırma ne desen var. Yani sizin anlayacağınız kirli bir siyaset var ortada” 

“Siyaset bir irade meselesidir”

Feyzullah Dede (82): “Seçim olarak derseniz seçim eskiden de şimdide aynıdır. Seçim aynı seçimdir. Ancak eskiden insanlar terbiyeli idi. Herkes her siyasi parti siyasi fikrini söylerdi. Halkta kime oy vermek istiyorsa ona verirdi. Şimdiki gibi karma karışık değildi. Şimdi zoraki olmuş. Milleti rahatsız ediyorlar. Tehdit ediyorlar. Siyaset bir irade meselesidir. Herkes sevdiği partiye oyunu kullanır.  Hiç kimse kimsenin fikri bilmez. Muhakkak bir tarafı seçer. Rahat bıraksalar herkes hür iradesini kullansa çok güzel olur. Bir vatandaşlık işidir. Herkesin gidip oy kullanması lazım. Kimse kimseyi incitmesin ezmesin!” 

Muzaffer Çelik (75): “Seçimleri kardeşlik içinde geçirdik kimse kimseye baskı yapmazdı. Her kes hür iradesiyle sandığa gider oyunu hangi partiyi ya da şahsı isterse oyunu ona verir geri gelirdi. Bu yaşıma geldim. Bu ülkede 52 yıldır oy kullanıyorum. Bazen de hiç kullanmam Ama ben Türkiye’de iki lider gördüm bir Adnan menderes diğeri ise Recep Tayyip Erdoğan’dır. Suriye’yi Libya’yı Irak’ı gözümüzle görüyoruz onun için her şey bu seçimler olmamalı seçimlerden önce kardeşliğimiz gelmeli…” 

(Murat Dalgın-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir