• DOLAR 32.547
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2425.108
  • ...
Karayolları: `Çalışmalarda su hattına zarar verilmedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Muş`un Bozbulut köyünün su ihtiyacını karşılayan şebeke borusunun karayolları tarafından yapılan yol çalışması sırasında kırıldığı yönündeki haberle ilgili açıklama yapan Karayolları Genel Müdürlüğü, yol yapım çalışmalarında su hattına zarar verilmediğini savundu.

Habere konu olan köy sakinlerinin iddialarıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Muş`un Bozbulut köyüne giden güzergah üzerinde sürdürülen Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) çalışmalarında mevcut 1,0x1,0 ebadında prefabrik menfez, BSK, projesine uygun olması ve projeye kırmızı kodunu sağlam amacıyla sökülmüştür. Yerine ise, drenaj amaçlı ve Bozbulut köyüne giden su borularının yolun karşı tarafına geçmesini (enine geçişi) sağlamak için boru, fen ve sanat kurallarına uygun olarak döşenmiştir. 

Boruların kırılması söz konusu olmayıp, kuruluşumuzca yol yapım çalışmaları esnasında ve sonrasında Bozbulut köyüne giden su hattına hiçbir şekilde zarar verilmemiştir. Enine geçiş için kuruluşumuz ile hiçbir protokol yapılmamış olup, köy sakinlerinin mağdur edilmemesi için Koruge boru ile su hattının enine geçişi sağlanmıştır." denildi. 

İlke Haber Ajansı`na konuşan köy sakinleri, hattın patlamasından karayollarını sorumlu tutmuş, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtmişti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir