• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
BEÜ, ISO 9001:2008 sertifikası aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Eren Üniversitesi(BEÜ), idari teşkilatına yönelik ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini aldı. ISO belgesi için Rektörlük binasında yapılan törene Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru,  Üniversite yönetimi ve çok sayıda idari personel katıldı. 

Kalite Yönetim Sertifikasını, Kalite Yönetim Sistemi Yönetim Temsilcisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney’den teslim alan Rektör  Doğru, bir yılın emeği karşılığında belgeyi aldıklarını ifade ederek, “Geçen yıl burada Kalite Yönetim Sistemi eğitimlerine katılan arkadaşlarımıza sertifikalarını vermiştik. 

Bu gün yapılan tetkikler sonucunda kurumdan gelen denetçilerin verdiği raporlara binaen bize bu belgenin verilmesi uygun görüldü. Bu süreç birkaç ay devam etti. Halihazırda şu an belgemizi almış durumdayız. Kalite belgesini almak önemlidir ama asıl önemli olan bu kaliteyi sürdürülebilir hale getirmektir. Bunun için her zaman dinç kalarak ilk günkü heyecanı koruyarak kalitenin devam ettirilmesi gerekiyor. Sürdürülebilirliği yakaladığımız taktirde özellikle kurumsallaşma yönünde attığımız adımlar bir daha bozulmamak üzere yolunda devam edecektir.” dedi.  

Sürdürülebilirliği sağlamak için iç tetkikçilerin  denetimlerini yapacaklarını söyleyen Doğru,  “Tabi ki bu belgenin sonunda belgeyi yenileme açısında sürdürebilirliği yakalayabilirsek bunun devamını çok rahat getirebiliriz. Rektörlük için aldığımız bu belgeyi daha da sağlamlaştırmak ve tüm kuruma yaymak için birkaç hafta içinde eğitimlerimiz başlayacaktır. Kurumumuzun bütün birimlerine benzer belgeyi alıp sonra da toplam kaliteyle bunu pekiştirmek istiyoruz. Artık dünyada kurumların olmazsa olması kalitedir. 

Eğer bunu gerçekleştirirseniz dünyada söz sahibi olursunuz ve kurumsallaşmış bir kurum olursunuz. Dünyada sayılı kurumlar arasında yer almak için inanıyorum ki tüm arkadaşlarımız elinden gelen tüm gayret ve çabayı göstereceklerdir. Elbette bu süreçte bir takım aksilikler çıkacaktır. Böyle bir durumda birbirimize güvenirsek ve karşılıklı olarak hoşgörülü olursak başaramayacağımız hiçbir şey kalmaz.” İfadelerini kullandı. 

Türkiye’de bu belgeye sahip sadece birkaç Üniversitenin olduğunu belirten Doğru, “Yeni Üniversitelerde özellikle bölgemizde bu belgeye sahip hiçbir üniversite yok. Bu bölgede ilk olma açısında ve özellikle doğuda bir Üniversitenin bunu sağlamış olması hepimiz için büyük bir başarı ve gurur kaynağıdır. Bu başarı hepimizin ortak başarısıdır ve herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kalite Yönetim Sistemi Yönetim Temsilcisi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney ise “ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almamızın sevincini yaşıyoruz. Bu gün göndere bayrağımızı çekeceğiz. Bildiğiniz gibi Üniversitemiz, 2013 Nisan ayında ISO 9001:2008 kalite çalışmalarına başladı. Arkadaşlarımız ilk günden şu ana kadar büyük biz özveriyle çalışıp destek oldular. Üniversitemiz ISO 9001:2008’e ait olan kalite el kitabıyla, prosedürleriyle, Süreçleriyle, Formlarıyla ve diğer bütün araçlarıyla sistemi uygulamaktadır. 5 Şubat 2014 ile 5 Şubat 2017 tarihleri arasında geçerli olan bu belge için her yıl düzenli olarak iç tetkikler yapılacaktır. Bildiğiniz gibi kalite kurulumuz var ve bu kurulumuz her ay düzenli olarak toplantılarını yapmaktadır. Kalite konusunda çalışmalarımız aralıksız devam edecektir herkese teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı. 

Bayrak töreniyle ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi bayrağı göndere çekildi ve ardından anı fotoğrafı çekildi.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir