• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Oğul Kaddafi: Babam iyi ve Trablus`ta!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya`da başkent Trablus`un kontrolü için çatışmalar sürerken, daha önce muhaliflerin "elimizde" dediği Kaddafi`nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, "Ailem Trablus`ta, savaşmayı sürdüreceğiz" dedi.

BBC`nin haberine göre, Libya`da muhalifler tarafından yakalandığı iddia edilen, Muammer Kaddafi`nin oğlu Seyfülislam Kaddafi babasının sağ olduğunu ve başkent Trablus`tan ayrılmadığını söyledi.

Muhaliflerin kurduğu Geçici Ulusal Konsey`in Başkanı Mustafa Abdülcelil, Pazar günü Seyfülislam Kaddafi`nin ellerinde olduğunu ve mahkemeye teslim edilmek üzere güvenli bir yerde tutulduğunu açıklamıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başkanı da, savaş suçu işlediği iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan Seyfülislam Kaddafi`nin yakalandığı konusunda kendilerine bilgi verildiğini söylemişti.

Fakat dün gece Seyfülislam Kaddafi hala Kaddafi birliklerinin denetiminde bulunan, yabancı gazetecilerin kaldığı otele geldi.

BBC muhabiri Mathew Price`ın da konuştuğu Seyfülislam Kaddafi, bir gazetecinin "Babanız iyi mi, burada mı?" sorusuna "Tabii ki" diye cevap verdi.

Seyfülislam Kaddafi, başkentin hala Kaddafi`ye bağlı güçlerin kontrolünde olduğunu savundu.

Kaddafi`nin diğer oğlu Muhammed Kaddafi`nin de gözaltından kurtulduğu haber veriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir