• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
`Çınar`da bu kadar sıkıntı varken 5 milyonluk park niye?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çınar Belediyesi ilçe merkezine yaklaşık 5 milyonluk bir park yapıyor. İlçe merkezinde birçok sıkıntının olmasına rağmen, alt ve üst yapı eksikliği varken, BDP`li belediyenin yaklaşık 5 milyonun parka harcanmasına, vatandaşlar ‘Ne gerek var?’ diyerek tepki gösterdiler. 

İlçe halkı, iş imkânlarının  yetersiz ve gelir seviyesinin düşük olduğu Çınar gibi bir yerde, bu miktarda büyük bir paranın sadece bir parka verilmesine anlam veremediklerini  ifade ettiler.

Turan Turgut adlı vatandaş konu hakkında görüşlerini dile getirerek, “Şu ana kadar yönetime gelen hiçbir belediyeden hakkıyla hizmet almadık. İlçe merkezinde birçok sıkıntı varken bu miktarda büyük bir paranın sadece bir parka verilmesine anlam veremiyoruz. Çınar’da mevcut 3 park var. İlçede birçok sıkıntı varken yaklaşık 5 milyon gibi bir paranın parka verilmesine ne gerek var? ” sözleriyle tepki gösterdi. 

M. Ali Yılmaz adlı vatandaş ise, ilçe halkının hakkıyla hizmet almadığını belirterek, alt ve üst yapı gibi bir sorunun olduğu bir yerde yaklaşık 5 milyonun sadece bir parka verilmesine tepki göstererek, “Yapılacak hizmetlerde, zaruri ihtiyaçlardan başlanılması gerekir. Var olan sıkıntıların giderilmesi gerekir.” dedi. 

Rıdvan Aydın da, ilçede işsizlik oranının yüksek olduğunu, gençlerin zamanlarını kahve köşelerinde boşa harcadıklarını belirterek, belediyenin gençlerin faydasına yönelik faaliyetler yapması gerektiğini ifade etti. 

Şu anda yapımı devam eden park, daha önce de ağaçların kesilmesi ile gündeme gelmiş, yaklaşık  22 bin 500 metrekare  (22,5 dönüm) alanda bulunan binlerce ağaç katledilmişti. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir