• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
Kaplan, `BDP`nın Midyat`a hizmet edeceğine inanmıyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Midyat ilçesinde BDP’den istifa ederek Saadet Partisi’ne geçen Belediye Encümeni Ahmet Kaplan, BDP’den istifa nedeni  ile ilgili İlke Haber Ajansına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 15 yıldan beri BDP’nın içinde aktif olarak görev aldığını söyleyen Ahmet Kaplan, BDP’den, gruplaşma, adam kayırma ve ırkçı yaklaşımlar yüzünden ayrıldığını belirterek, “Son beş yıldır BDP adına Midyat Belediyesinde, Belediye Meclis Üyesi görevini yürütüyordum. Seçimlerin yaklaşması ile beraber, son üç aydır gördüğüm ve engellemeye çalıştığım halde engelleyemediğim, aykırı sözler, tavırlar, gruplaşma, adam kayırma, ırkçı yaklaşımlar… Yani bu tavırlar Mıhallemi, Arap, Kürt ve Müslüman- Hristiyan tartışmaları, ilçe örgütünü yozlaşmaya sürüklemiştir.” ifadelerini kullandı.

 Seçim çalışmaları boyunca gerek başkan adayını, gerekse meclis üyelerini belirlemede, ilçe örgütü ve İl Seçim Komisyonunun tarafsızlığını yitirdiğini belirten Kaplan, ”BDP’lilerin, Halkın görüşlerini dikkate almayıp kendi fikirlerini dayatmaları halkta büyük bir rahatsızlık uyandırmıştır. Söylemlerinin tersine hal, hareket ve tavırlarda bulunan ilçe örgütü, bizleri çok zor bir durumda bırakmıştır. Bütün bunların yanında, ilçe örgütünden arkadaşlar, özellikle bizlerle uzun zamandır çalışan Mıhallemi, Arap ve Süryani arkadaşlar ve sivil toplum örgütleri hakkında iftiralar ve karalama kampanyaları başlatıp, kendi hata kusur ve yanlışlarını örtbas etme yoluna gitmişlerdir. Bütün bu sebeplerden ötürü benim parti ve hareketin paradigması gereği, bu ayrılıkçı grup ve kişiler ile çalışma imkânı ve zemini kalmamıştır.  Bu yüzden BDP’den istifa ettim.” sözlerine yer verdi.

 Kendi irademi hiç kimseye kaptırma niyetinde olmadığını. İfade eden Kaplan;” Ben doğruya doğru, yanlışa yanlış görebilecek bir kişiliğe sahibim. Yaşamım boyunca da bu tavrımı sürdüreceğim. Kimin karşısında olursa olsun doğruları söyleyeceğim.” dedi.

 Partiden ayrılma nedeninin ilçe yönetiminin tavrı olduğunu kaydeden Kaplan, ”Ben Saadet Partisine katıldım. Saadet kadrosunun bu memlekete hizmet edebilecek bir kadro olduğuna inandığım için buradayım. Bizi yaşama bağlayan şey değerlerimizdir. Bu değerler olmazsa yaşamanın bir anlamı kalmıyor. Ben bu halk için gerekirse canımı veririm. BDP özyönetimden bahsediyorsa burayı, bu memleketin öz çocuğu yönetmeli. Başka yerden adam getirirsen sen kendinle çelişirsin.” şeklinde konuştu.

 Kaplan son olarak, ”Ben Midyat için BDP’nin belirlediği kadronun Midyat a hizmet edebileceğine inanmıyorum. Bize de hiçbir şey danışılmadı. Alınan kararlarda istişare yapılmadı.” diye konuştu. (M.Sait Başaran- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir