• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Irak`tan İran`dan Silah Alımına Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT - Irak Savunma Bakanlığı, Irak’ın bazı İran şirketleriyle silah ve askeri teçhizat temini konusunda anlaşma imzaladığına dair bazı basın organlarında yer alan haberleri yalanladı.

Irak Savunma Bakanlığı, ABD’nin, Irak’ın bazı İran şirketleriyle silah ve askeri teçhizat temin etmek amacıyla anlaşma imzaladığına dair bazı basın organlarında yer alan haberlere ilişkin Irak hükümetinden açıklık getirmesini istemesi üzere yaptığı yazılı açıklamada söz konusu haberlerin asılsız olduğunu savundu.

Açıklamada, silah ve askeri teçhizat temin etmek için Irak ile İran arasında anlaşma imzalandığı iddiasının bazı basın organlarında yer almasının ardından bu haberlerin bir kesim tarafından siyasi ve propaganda amaçlı kullanıldığına işaret edildi.

Irak silahlı kuvvetlerine bağlı bazı birliklerin eksikliklerini gidermek için hafif silah ve gece görüşlü termal kameraları gibi muhtelif askeri teçhizatlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden bakanlık, bu doğrultuda Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Sırbistan, Çin, Ukrayna ve Pakistan ülkeleri ile İran Savunma Sanayi Heyeti`nden fiyat teklifi aldıklarını belirtti.

Bakanlık açıklamasında, teklif alınmasına rağmen, silah alımı için herhangi bir anlaşmanın imzalanmadığını vurguladı.

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Hasan es-Senid dün Meclis binasında düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin İran`la hafif silah anlaşması imzaladığını söylemiş, ancak anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi vermemişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir