• DOLAR 32.51
  • EURO 34.607
  • ALTIN 2499.109
  • ...
Mısır`da darbe karşıtlarına hapis cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır`da 3 Temmuz`da ordunun yönetime el koymasının ardından güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik geniş çaplı operasyonlarında tutuklanan 435 kişiye 3 ila 8 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Darbe karşıtı gösterilere katılan kişiler hakkında çeşitli bölgelerdeki mahkemelerde görülen davalarda "şiddete teşvik ve izinsiz gösteri yapmak" suçlamasıyla 435 kişinin hapsine hükmedildi.

İskenderiye`de, darbe karşıtı 221 kişiye "şiddete teşvik ve izinsiz gösteri yapmak" suçlarından 3 ila 8 yıl arasında değişen hapis cezası verilirken, 18 yaş altı olan 5 kişi çocuk mahkemesine sevk edildi.

Sidi Cabir Ceza Mahkemesi de aynı suçlamayla 129 kişi hakkında 3 yıl hapis ile 50 bin cüneyh (yaklaşık 7 bin dolar) para cezası verdi, 5 kişiyi çocuk mahkemelerine sevk etti.

El-Muntezire Ceza Mahkemesi ise "yasa dışı gösteri düzenlemek ve anayasa karşıtı bir gruba üye olmak" suçlarından 45 kişinin 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, 2 kişinin de çocuk mahkemesine sevkedilmesine hükmetti.

Er-Reml Ceza Mahkemesinde görülen davada da darbe karşıtı 39 kişi, 7 yıl hapis cezasına, bir kişi 8 yıl hapis cezası ile 500 cüneyh (yaklaşık 70 dolar) para cezasına çarptırıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir