• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
YYÜ yeni spor salonuna kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, kampus alanında yapımı tamamlanan kapalı spor salonunu hizmete açtı.

 

Salonunun açılış kurdelesini Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal ve Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Pak katıldı. Kurdele kesiminden sonra konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, depremde zarar gören Diş Hekimliği Fakültesi'nin bir süre açılışı yapılan spor salonunda hizmet verdiğini söyledi.

 

“Daha büyük salon yolda”
Spor salonunun YYÜ’nün önemli sorunlarını gidereceğini belirten Battal, “Ama bu bize yeterli değil. Malumunuz 24 bin tane öğrencimiz var. Yaklaşık 4 bin civarın personelimizi artık istihdam ediyoruz. Burada ikamet ediyorlar. Dolayısıyla bütün bu nüfusun sorunlarını çözecek düzeyde bir spor salonu değil. En kısa sürede sanırın bir iki hafta içerisinde yeni spor salonumuzun, içerisinde olimpik yüzme havuzunun olduğu, basketbol sahalarının olduğu, voleybol sahalarının olduğu, jimnastik sahalarının olduğu değişik ferdi sporların yapılabileceği büyük bir spor salonumuzun da temelini atmak üzereyiz. İnşallah onu da en kısa sürede yapıp bitireceğiz. Gençlerimizin, insanlarımızın, akademik idari personellerimizin ve Vanlı hemşerilerimizin hizmetine sunarız. Bu salonumuzun eğitim ve öğretime büyük katkılar sunacağını umuyoruz." diye konuştu.
 


“Üniversiteli gençlerimize hayırlı olsun”
Van Valisi Aydın Nezih Doğan da gençlerin karşısında konuşmaya pek alışık olmadığını belirterek, 'Yüzüncü Yıl Üniversitesi gibi Türk eğitim hayatına çok önemli katkılar sağlayan bir üniversitenin de her bakımdan üniversite olabilmesi için tasvip eden şartlardan bir tanesi de yerine getirmiş oluyor. Şüphesiz burada sadece öğrencilerimiz iyi vakitler geçirmeyecekler. Ama Türk spor için iddialı takımlarda yetiştirecekler. Dolayısıyla böyle bir tesis beşeri sermayemize katkı sağlayacaktır. Ben bu tesisin üniversiteli gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.



Daha sonra yapılan ödül töreninin ardından Spor salonunun açılış kurdeleleri kesildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir