• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Filistinli gruplar israil ile ateşkeste anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil ile Gazze Şeridi arasında geçen perşembe gününden bu yana devam eden karşılıklı çatışmalardan sonra dün gece varıldığı belirtilen ateşkes resmen doğrulandı.

Hamas hükümeti sözcüsü Tahir El-Nunu, Filistinli grupların israil`le ateşkes konusunda mutabık olduklarını açıkladı.

El-Nunu, Gazze`de düzenlediği basın toplantısında, ``israil`le ateşkes konusunda Filistinli gruplarla anlaşmaya vardık. Filistinli grupların hepsi de israil`in uyması durumunda kendilerinin de ateşkese bağlı kalacaklarını tasdik ettiler`` diye konuştu.

Sözcü El Nunu, ateşkes çabalarındaki rolü nedeniyle BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon`un Ortadoğu Özel Temsilcisi Robert Serry ile Mısır İstihbaratı Başkanı Murad Movafi`yi de övdü, Gazze Şeridi`ne yönelik israil`in saldırılarını durdurmak için çok büyük çabalar gösterdiklerini bildirdi.

El-Nunu, Arap Birliğine ve İslam Konferansı Teşkilatına da ayrıca teşekkür etti.

Gazze Şeridi`nde 15, israil`de de 1 kişinin ölmesine, onlarca kişinin yaralanmasına neden olan son çatışmalar, israil-Mısır sınırında geçen perşembe günü 2 otobüs ve sivil otolara ateş açılması ve 2`si asker 8 israil vatandaşının öldürülmesiyle patlak vermiş, İsrail, saldırıların Gazze`den Mısır`ın Sina yarımadasına gelen militanlarca gerçekleştirildiğini öne sürmüştü.

Ayrıca sınırda meydana gelen saldırılar israil ile Mısır arasında da gerilime neden olmuş, israil askerlerinin sınırın öte tarafındaki saldırganlara ateş açması sırasında, 5 Mısır polisi de hayatını kaybetmişti.
israil güvenlik kabinesi, bu sabaha karşı Başbakan Binyamin Netanyahu`nun çağrısı üzerine toplanmış; hem roket saldırılarını hem de ateşkesi görüşmüştü. Netanyahu, roket saldırılarına cevap vereceklerini belirtmesine rağmen, Gazze Şeridi`ne geniş çaplı bir operasyon düşünmediklerini de belirtmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir