• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeni hükümeti kurması için görev Mahleb'e verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE –Farklı meslek gruplarının grevleri gerekçe gösterilerek Hazım el-Biblavi’nin Başbakanı olduğu geçici hükümetin istifa etmesi ile, darbeci Cumhurbaşkanı Adli Mansur, yeni hükümeti kurmak için Çevre ve Şehircilik Bakanı İbrahim Mahleb’i görevlendirdiği bildirildi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İbrahim Mahleb’in, darbeci Cumhurbaşkanı Adli Mansur ile yaptığı toplantının ardından, resmi olarak yeni hükümeti kurmak için görevlendirildiği ve   yeni hükümeti kurmak için siyasiler ile görüşmelere başladığı ileri sürüldü.

 

Mahleb, yeni hükümeti kurmak için görevlendirilmeden önce Mısır medya organları tarafından yeni hükümeti kurması için Çevre ve Şehircilik Bakanı İbrahim Mahleb’in seçilmesi gerektiğini darbe yanlısı medya tarafından işlendiği de gelen haberler arasında.

 

Yeni hükümeti kurması için görevlendirilen İbrahim Mahleb’in, Hüsnü Mübarek’in Ulusal Demokratik Partisi ve Hüsnü Mübarek ile çok yakından ilişkileri olduğu ileri sürüldü.

 

Öte yandan, Müslüman kardeşlerin resmi sitesinde yapılan  açıklamaya  göre, İbrahim Mahleb’in darbeci Sisi ve aveneleri tarafından, darbenin hedeflerine daha kolay ulaşabilmesi  için  geçici hükümetin istifa ettiğini, halka yeni hükümetin darbeciler ile bir ilişkisinin olmadığını inandırmaya çalışıldığına  dikkat çekildi.

 

Eski hükümetin istifa etmesi ve yeni hükümetin atanmasının, Mısır halkının gündemini  değiştirme  amaçlı olduğu ve bu aşamada, Sisi’nin Cumhurbaşkanı olabilmesi için yeni bir yasa çıkarılacağı vurgulandı.  (Fatih Varol -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir