• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Emniyet`te `dinleme` soruşturması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının yayınlanması Emniyet`i de harekete geçirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, dinleme kayıtlarının yeraldığı `kozmik oda`yı mercek altına alacak.

İstihbarat Dairesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi`nin, merkez ve taşra ünitelerinde usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Mülkiye ve polis başmüfettişlerinden oluşturulan soruşturma ekibi, özellikle 17 ve 25 Aralık operasyonlarında görev alan, dinleme, teknik ve fiziki takipten sorumlu polisleri araştırıyor.Müfettişler önce geriye dönük dinleme, teknik, takip kayıtlarını inceleyecek.

Yasal sürenin ardından imha edilmesi gereken soruşturma evrakları ile dinleme tapelerinin, emniyet binası dışına çıkarılıp çıkarılmadığı soruşturulacak.

Teknik dinleme ve takip çalışmalarında kullanılan cihazların talimat dışında kullanılıp kullanmadığı araştırılacak.
Bu kapsamda, gizli dinleme yapmak amacıyla özel izinle ithal edilen `böcek` aparatlarının kayıtları da mercek altına alınacak.

İstanbul ve Ankara`da polis ekiplerinin emniyetin dışında dinleme üssü kurdukları ve burada teknik takip yaptıkları iddiaları da araştırılacak.

Müfettişler ayrıca, teknik takip ve dinlemeden sorumlu personelin de bilgi ve ifadesine başvuracak.

Soruşturma ile emniyet bünyesinde "köstebek mi var?" sorusuna da cevap aranıyor.

Söz konusu ses kayıtlarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı
Kaynak: ntvmsnbc

Bu haberler de ilginizi çekebilir