• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
` HÜDA PAR adaylarına gelen yasak derin yapıların işi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) merkez Bağlar ve Sur ilçe belediye başkan adaylarının adaylığını iptal eden ilçe seçim kurullarına yapılan itirazlar üzerine kararlarını geri çekip adayların adaylığını tekrar onayladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, adaylarına yönelik gelen yasakların derin yapıların işi olduğunu ancak hukukçuların ve halkın gayretiyle planlanan oyunun tutmadığını vurguladı.

Diyarbakır’da bulunan ilçe seçim kurullarının partilerinin 36 adayına yapmış olduğu veto kararından sonra genel merkez ve İl Başkanlığı olarak hukukçular eşliğinde dilekçelerini hazırlayıp İl seçim kuruluna sunduklarını söyledi.

Başkan Tanrıkulu, dün itibariyle yaptıkları itirazlarına bugün ilçe seçim kurulları tarafından yapılan açıklamayla cevap verildiğini belirtti.

Yapılan itirazlarla seçim kurulunun 32 adayın adaylığının kabul ettiğini ve 4 meclis adayının ise halen yasaklı olduğunu söyleyen Tanrıkulu daha sonra,“Bununla ilgili olarak hukuki süreç devam etmektedir. Hukukçu arkadaşlarımız da bu konuyla ilgili geniş çaplı araştırma yapmaktadırlar. Bu veto yiyen 4 arkadaşımızın ise başvuruları tekrar yapılacaktır.”ifadelerini kullandı.

“Yasak derin yapılan işi”
İlçe seçim kurullarının belediye başkan adayları ve meclis adaylarıyla ilgili herhangi bir problemin olması durumunda bunu 22 Şubat’ta bildirmek zorunda olduklarını ancak bir gün gecikmeli olarak yani 23 Şubat’ta bildirmelerinin altında derin yapıların hesaplarının olduğunu, kurulmuş olan bir komplonun olduğunu vurguladı.

Adaylara yönelik olarak verilmiş olan veto kararının haksız ve hukuksuz olduğunu hukukçular tarafından yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkarıldığını kaydeden Tanrıkulu, “Çünkü bugün İl Seçim Kurulu yapılan itirazları değerlendirdi ve bizleri haklı buldu. Böylelikle 32 arkadaşımızın dilekçeleri kabul olundu.”şeklinde konuştu.

“Halkımız haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında dik durdu”
Veto kararlarının geri çekilmesinde hukuki boyutla birlikte halkın duruma sahip çıkmasının etkisinin büyük olduğunun altını çizen Tanrıkulu, “ 2 gün boyunca adliye önünde toplanan ve hukuksuzluklar karşısında dik duracağını söyleyen halkımızın duruşu hukuki boyutla birlikte büyük bir etkiye sahiptir. İnşallah bundan sonra da bu tür haksızlık ve hukuksuzluklara karşı dik duracağız. Halkımızın da adaylarımızı destekleyeceğini de bu olaylarla gördük ve görmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı adına adaylarını yalnız bırakmayan ve adaylarına destek veren halka, şükranlarını sunduklarını dile getiren Tanrıkulu son olarak “Bizlerde desteklerine karşılık halkımıza layıkıyla hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kaydetti.

(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir