• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
Mazlumder`den dinlemelere suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mazlumder üyeleri Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Yasa dışı dinlemelere tepki gösteren grup basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, “Hukuksuz dinlemelerin sorumluları bulunmalıdır.

Dün ve bugün bazı basın yayın organlarında yayınlanan haberlerde derneğimizin ve genel başkanımızın da aralarında bulunduğu, toplumun değişik kesimlerine mensup işadamı, siyasetçi, gazeteci, yazar ve sivil toplum kuruluşlarının telefonlarının hayali bir terör örgütü yaftalaması altındaki soruşturması kapsamında dinlenerek iletişimlerinin kayda alındığı iddia edilmiştir.``

``ADLİ SİSTEMİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKLİDİR``
``Basında çıkan vahim iddiaların doğruluğunun araştırılarak böyle bir soruşturma kapsamında iddia olunan dinlemelerin yapılıp yapılmadığının, kayıt altına alınan verilerin başka amaçlarla kullanılıp kullanılmadığının tespiti özel hayatın gizliliği, kişi hürriyeti ve güvenliği açısından önemli bir hal almıştır.

İddia edildiği gibi birbirleriyle ilgisi bulunmayan çok sayıda kişi ve kurumun iletişimlerini soruşturmaları bahane ederek bu kadar kolay dinlenmelerine olanak sağlayan adli sistemin gözden geçirilmesi gerekir” dedi.

Sarıyaşar, ahlaksız ve hukuksuz bir delil toplama yöntemi olan dinlemelerin bir an önce yasal delil olma statüsünden de çıkarılması gerektiğini söyledi. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından adliyeye girerek konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir