• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Saadet Partisi Genç İlçe Teşkilatı topluca istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-  Saadet PartisiBingöl Genç  İlçe Teşkilatı topluca istifa ederek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Saadet Partisi Genç ilçe Başkanı Abdullah Toğulmuş  ve eski Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bozkurt okudu.

Saadet Partisi Genç İlçe Başkanı Abdullah Toğulmuş yaptığı basın açıklamasında, “Belediye Başkan adayımızın aylar önce tespit edilmesini müteakip çeşitli entrikalarla genel merkez tarafından yeni belediye başkan adayının atanması, İl genel Meclisi Üyelerinin ve Belediye Meclis Üyelerinin tespiti ve liste oluşumu sırasında benim tamamen devre dışı bırakılmam, partimizle alakası olmayan ve aynı zamanda bir ay içinde üç parti değiştiren şahısların İl Başkanı Abdulselam Savcı’nın aday belirlemede ısrarcı olması ve İlçe Teşkilatını karıştırmaya neden olması böyle bir karar almamıza sebep olmuştur. Dedi.

 

Saadet Partisi Genç İlçe Başkanı Toğulmuş, açıklamasının devamında, “Teşkilatlarının en zor zamanlarında bunca fedakârlık yaptıktan sona Milli Görüş camiasıyla en ufak alakası olmayan kişilerin aday olarak gösterilmesinin ve Saadet Partisi’ni seçimden seçime kendi şahsi çıkarları doğrultusunda parti değiştirme rekoru kıran kişilerce kullanılmasına ortak olmamak açısından teşkilatımla birlikte bu kararı almak zorunda kaldım” ifadelerine yer verdi.

 

Saadet Partisi Genç İlçe Başkanının açıklamalarından sonra açıklamalarda bulunan Saadet Partisi’nin daha önce adaylığını duyurduğu eski belediye başkan adayı Yılmaz Bozkurt ise,“Bilindiği gibi Bingöl ili Genç İlçesi Saadet Partisi Belediye Başkanlığı Adaylığım Bingöl İl Başkanlığının 28/08/2013 tarih ve 31 sayılı yazıları ile aylar önce kesinleşmiş ve Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından onaylanıp basına açıklanmış idi. Saadet Partisinden aday olma nedenim kirli siyasetin yapılmadığına inandığım bu Parti vasıtası ile dürüstlük ilkesinden taviz vermeden memleketime hizmet etmekti.” İfadelerini kullandı.

 

Bozkurt daha sonra, “Ancak seçim süreci başlamış ve çalışmalarıma devam ederken keskin u dönüşleriyle tanınmış bazı kişilerin girişimleriyle adaylığım genel merkez tarafından alınmıştır. Söz konusu bu süreç AKP’nin Genç ilçesi belediye başkan adayının belirlenmesinden sonra başlamış AKP’den umduklarını bulamayanlar hakkımda yalan yanlış iftiralarla kamuoyunu yanıltıp kendilerine göre siyasi rant elde etme gayreti içine girdiler. Adaylığımın kesinleştikten sonra söz verip sözünde durmamanın gelenek ve göreneklerimizde ve dinimizde yeri nedir? Bir kişinin resimlerini indirip yerine kendi resimlerini yapıştırarak seçimlere girmeyi kendisine yakıştıran bir şahsın Belediye Başkanlığı gibi kutsal bir makama getirilmesi doğru mudur? Kamuoyunun takdirlerine sunuyorum” ifadelerini kaydetti. (Ahmet Cana/Salih TORAK-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir