• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Arap Birliği olağanüstü toplanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arap Birliği`nin, "İsrail`in Kudüs`e yönelik saldırıları" karşısında Arap ülkelerinin atabileceği adımları görüşmek üzere daimi temsilciler düzeyinde yarın olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Arap Birliği`nin Filistin`den Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabbih, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İsrail`in Kudüs`e yönelik saldırıları" karşısında Arap ülkelerinin atabileceği adımları görüşmek üzere Libya`nın başkanlığında yapılacak toplantının, Filistin devletinin talebi ve Mısır`ın desteğiyle düzenleneceğini söyledi.

İsrail güvenlik güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa`nın avlusuna baskın yaptığını ve oradaki Filistinlilere saldırıda bulunduğunu hatırlatan Sabbih, "Ürdün`ün, Kudüs`te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetler üzerindeki muhafızlık görevinin sonlandırılması ve bu görevi İsrail`in devralması yönündeki çabaların ardından Kudüs`teki durum, daha da tehlikeli bir hal aldı" diye konuştu.

İsrail parlamentosu Knesset`te, Mescid-i Aksa`nın İsrail hakimiyetine alınmasını görüşmek bir oturum düzenlenmesine karar verilmiş, ancak 1924`ten beri Kudüs`te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini yürüten Ürdün`ün memnuniyetsizliği nedeniyle iptal edilmişti.

Ürdün, 1924 yılından itibaren Kudüs`te bulunan Müslüman ve Hıristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini sürdürüyor. Mescid-i Aksa`nın imamı Ürdün Evkaf Bakanlığı tarafından atanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir