• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Dilekçeleri alınmayan köy halkı AFAD'a tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş merkeze bağlı Yücetepe köyü sakinleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün depremden dolayı evlerinde meydana gelen hasar tespitine dair dilekçelerini almadığı iddiasıyla Valiliğe akın ettiler.

 

Tüten köyünde 18 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremde ev ve ahırlarının hasar gördüğünü ifade eden köylüler,  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin gerekli incelemeleri yapmadığını ve bu nedenle mağdur olduklarını iddia  ederek Valiliğe akın ettiler.

 

Yeniden hasar tespit çalışmalarının yapılmasını istediklerini ifade eden Yücetepe Köyü Muhtarı Seyit Güntay, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün dilekçelerini almadığını ve bu nedenle Valiliğe geldiklerini söyledi. Güntay, “Yazılan dilekçeleri İl Afet Müdürlüğü almıyor. Bu dilekçelerin alınmamasının sebebi nedir? Şimdi dilekçeleri Valiliğe getirdik. Evrak kayıttan geçireceğiz. Biz hasarımız için tespit istemiştik. Ancak tespitler yapılmadı. Şimdi de 200 köylüyle gelip dilekçelerimizi veriyoruz. Bizler mağduruz. Kimisinin evi, kimisinin ahırı yaşanan depremde hasar gördü. Hasarların tespitini istiyoruz.” dedi.

 

Köy sakinleri ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün dilekçelerini almamasına tepki göstererek “Evlerimizde, ahırlarımızda hasar var. Köye gelen ekipler sadece bir kısma bakıp sadece onlara yardım yapıldı. Biz mağduruz. Hakkımızı istiyoruz.” şeklinde konuştular.

 

Yeniden hasar ve zarar tespit çalışmalarının yapılması için 192 kişi dilekçe ile başvurdu.

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “27.09.2013 tarihinde 245 haneli Yücetepe köyünde 150 konuta bakılmış ve itiraz eden sayısı ise 19’dur. Toplam 169 konut incelenmiştir. 9 ağır hasarlı, 85 az hasarlı ve toplam da ise 94 konutta hasar konutu tespit edilmiştir’’ denildi.

 

Tespit edilen konut sahiplerine maddi yardımların yapıldığı öğrenildi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir