• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
İftihar Tablomuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Sultan Demir / Nisanur Dergisi
 
Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi evvela muvahhidlerin önderi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya, ehlibeytine, ashabına ve bu günlere gelmemizi sağlayan âlimlerimizin üzerine olsun.

Evet, gerçekten 26 Ocak Pazar günü Batman’da 144 âlime kızımızın icazet töreni, bizler için gerçek bir iftihar tablosuydu. Tarihe altın harflerle yazılması gereken bir gündü. O gün şunu bir kez daha anladım ki; Allah’ın izni olduktan sonra imkânsız diye hiçbir şey yoktur. Bu yola çıkarken bu kadar ileriliye gidilebileceğini kimse hayal bile edemiyordu. Fakat Müslümanların her işlerinde olduğu gibi bu işte de gayeleri Allah’ın rızası ve İslam kardeşliği olunca, üstesinden kalkılmayacak hiçbir zorluğun olmadığına 26 Ocak’ta Batman’da bir kez daha şahit olduk ve yakinen gördük.

Doğrusu bu yazıyı yazarken bile o günkü heyecanı ve coşkuyu üzerimden atamadığımın farkına vardım…

Kıymetli bacılarım! 26 Ocak Pazar günü 144 âlime kızlarımızın her biri adeta o salonda güneşi temsil ediyorlardı. Âlimelerimiz, Allah’ın onlara nasip ettiği ilim sayesinde asil, iffetli ve İslam’a yaraşır tesettürleriyle; âdete Kur’an ve sünnetin motiflerini ve nakışlarını üzerlerinde taşıyorlardı. O gün Allah ve Resulünün razı olacağı bir topluluk toplanmış ve sanki Resullulah (SAV)’ın veda hutbesinde ki sahabeler gibi; “Senin yolunu sürdüreceğimize ve Kur’an neslinin yetişmesi için her türlü fedakârlığı yapacağımıza söz veriyoruz” deyişleri gözlerinden okunuyordu. O gün İslam düşmanlarının İslam’a karşı bütün kötü propagandalara, karalamalara ve engellemelerine karşı Batman’da İslam’ın zaferi yaşanıyordu.

Salâvatlar eşliğinde icazetlerini almaya gelen 144 âlime kızımız adeta her biri birer ilim meşalesi, tesettürleriyle ve iffetli duruşlarıyla Meryem-i bir sembol olarak takdire şayandılar.

Evet, 26 Ocak 2014 Pazar günü dört yıl önce bahara yeşermesi için ektiğimiz tohumların sabır, meşakkat ve ilimle harmanlanmış meyvelerini aldığımız gündü. Allah’a bizlere bu onurlu ve gururlu günü gösterdiği için ne kadar hamd etsek azdır.

Geçmiş tarihimize dönüp baktığımızda böyle bir olayın daha önce hiç yaşanmadığına şahit oluruz. Tarihte Batman’da bir ilk yaşandı o gün. Batman’da 144 kızımız icazet alıyordu. Bizler Peygamber Sevdalıları ve...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir