• DOLAR 32.515
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.983
  • ...
`Telefonlarım 2011 yılından beri dinleniyor``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesinden 3 kişinin telefonu dinleniyor. 2011 yılından beri telefonlarının dinlendiğini belirten Muş Alparslan Üniversitesi rektörü Nihat İnanç, dileme yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. İnanç, dinlemelerin ne yasal ne hukuki ne de ahlaki bir tarafının olmadığını belirterek yapılanlara tepki gösterdi. Telefon dinlemeleriyle ilgili olarak Muş Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulunan İnanç, dinlemelerin 2011 yılında Muş’ta yaşadığı bazı sıkıntılardan sonra başladığını sandığını kaydetti.

 “Hakikaten bu bizi üzdü’’

Savunma avukatıyla beraber savcılığa dosyasını vermesinin ardından Muş Cumhuriyet Başsavcılığı çıkışında gazetecilere konuyla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. İnanç şunları söyledi: “Yaygın basına düşen haberlerde rakamları değişmekle beraber 7 bine kadar telefonun dinlendiğine dair 2011-7 bin 62 nolu dosya kapsamında bir soruşturma yürütüldüğü bilgisi tarafımıza iletildi. Bu bağlamda benim de kullanmakta olduğum, birisi muş Alparslan üniversitesi Rektörlüğü adına kayıtlı, diğeri ise yurt dışından döndüğümde ağabeyimin aldığı ama onun adına kayıtlı olup benim kullandığım telefonum. Her 2 telefonumun da dinlendiğini, bu bağlamda Selam Terör Örgütü diye adını ilk kez duyduğumuz varlığının olup olmadığını bilmediğimiz bir örgütün mensubu olarak dosyada adımızın 13 numaralı tapede geçtiğini gördük. Hakikaten bu bizi üzdü çünkü bir üniversitenin rektörü, üniversitenin tüzel kişiliğini temsil etmiş biri olarak 6 yıldır hizmet verdiğimiz, evimize bile gitmekte zaman bulmakta zorlandığımız bir ilde terör örgütü mensubu olarak gösterilmemiz,  gerçekten kabul edilebilir saygı duyulabilir bir karar değildir. O nedenle her şeyden önce İzzet ve onurumuzu korumamız gerektiğine inandık. Bu bağlamda anayasaya ve hukuka aykırı bir şekilde bizi dinleyen kim varsa, hangi kişi kurum ve kuruluş varsa tamamından şikâyetçi olmak üzere Muş Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan Kaya beye dilekçemizi ve ifademizi az önce verdik. Buradan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bu şikâyetimiz iletilecek’’ dedi.

 Bunu ister yasal, ister yasadışı olarak kim yapmışsa aynen kendilerine iade ederim’’

İşin peşini kesinlikle bırakmayacaklarını belirten Prof. Dr. İnanç, “Çünkü son derce şeffaf bir şekilde kurumu yönetmeye çalışan bütün personel ile birlikte mesai kavramına takılmaksızın kapasite üstü çalışan bir kurumun tüzel kişiliğini temsil eden bir Rektör olarak böyle bir suçlamayı hiçbir zaman kabul etmem. Bunu ister yasal, ister yasadışı olarak kim yapmışsa aynen kendilerine iade ederim. Bu nedenle hiç kimsenin bizi her hangi bir örgüt veya terör örgütü olarak tanımlama hak ve yetkisinin olmadığını düşünüyorum. Bu açıdan diğer mağdur olan kişilerin ne yapacağını bilmemekle birlikte, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç olarak sonuna kadar bu davayı kovalayacağımızı ve suçluların hesap verme aşamasına gelmesini zorlayacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

 Yapılan dinlemelere karşılık olarak Savunma ve suç duyurusu için hazırladıkları dosyanın altı temel ilkeden oluştuğunu kaydeden İnanç; “ Bu 6 temel ilke tamamen anayasadan dayanağını alan, bunlara dayanan hususlar. Bunlardan birisi haberleşmenin gizliliğinin ihlal edildiği, ikincisi kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, üçüncüsü özel hayatın gizliliğinin ihlali, dördüncüsü kişisel verilerin kaydedilmesi, beşincisi verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, altıncı ise verileri yok etmeme’’ olarak belirtti.

 “Bizim olayın hiçbir aşamasından haberimiz yoktu biz de basından öğrendik’’

2011 yılından beri her 2 telefonun da dinlendiğini, dinlemenin de bir mantığının, bir süresinin ve sonrasında ise bir bilgilendirme aşamasının olduğunu belirten İnanç, “Gerçekten 2011 yılından beri her 2 telefonum da dinleniyormuş. Bu güne kadar kaç defa hakkımda dinleme kararı alındı. Alınan kararın ki (23 nolu talimattan bahsediliyor) kaç kez revize edildiğini bilmiyoruz. Bildiğim kadarıyla 3 aylık bir süreç var. Ondan sonra revize edilmesi gerekiyor. Eğer bir şey yoksa ilgili şahsa bir nevi özür babında bir yazı gönderilmesi gerekiyor. Bizim olayın hiçbir aşamasından haberimiz yoktu biz de basından öğrendik’’ şeklinde konuştu.

 "Bunları bekliyorduk"

Kendisini bunları beklediğini kaydeden Prof. Dr. Nihat İnanç, “2011 yılından beri Muş’ta yaşadığımız bazı sorunlar vardı. Bunların hiç birisi birbirinden bağımsız değil. Muş’ta ne yaşadıysak o dosyaların muhakkak ki yeniden açmak için başvuracağız. Kim ile ilgili olursa olsun, nereye kadar giderse gitsin. Bunun önü 2011’lere dayanıyor. Bizim için hiçbir dosya kapanmamıştır. Kapanmış olan dosyaların tamamının açılması için hukuki ve idari yolları bir kez daha zorlayacağımızı ifade etmek istiyorum.

 “Umuyoruz ki doğrular hakikatler ortaya çıkacak’’

Maalesef Muş Alparslan Üniversitesi rektörü olarak ben, yine rektör yardımcılarımız Osman Özcan ve telefon numarasının, ilk 5 rakamını teyit ettiğimiz ama isim kısmında X yazan Ekrem Atalan Eğitim Fakültesi Dekanımızın yani Muş Alparslan Üniversitesinden 3 kişinin dinlendiğini görüyoruz bu kapsamda. Umuyoruz ki doğrular hakikatler ortaya çıkacak ve bu şekilde Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyen, insanların onuruyla oynayan, onlara leke atan insanların kendi planları içerisinde boğulacağı bir ortamım Türkiye’ye yaşatacağız diye düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir