• DOLAR 32.365
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.103
  • ...
Urfa`da kutlu doğum hazırlıkları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Kutlu  doğum ayı olan Nisan’ın yaklaşmasıyla beraber Kutlu Doğum hazırlıkları devam ediyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde yoğun katılımın olduğu Kutlu Doğum etkinlikleri halkın teveccühüne mazhar oluyor. Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Bölge Koordinatörlerinden Molla M.Emin Baytar, kutlu doğum ayı münasebetiyle salavat kampanyası başlattıklarını açıkladı. 

Yaklaşan Kutlu Doğum ayı münasebetiyle salavat kampanyası başlatmış olduklarını belirten Baytar “ Şüphesiz insanlığımız, halkımız ve gençliğimiz bugün peygamber efendimizin örnek ahlakına her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Bu vesileyle O’nun ahlakını, örnek kişiliğini halkımıza ve gençliğimize götürerek onları tekrar peygamber efendimizin örnek ahlakıyla buluşturmaya çalışıyoruz.” diye konuştu. 

Ahzab Suresinin 56. ayetine değinen Baytar Allah’ın, meleklerin peygamber efendimize salat ve selam getirdiğini hatırlatarak Urfa halkını da peygamber efendimize salavat getirmeye davet ettiklerini söyledi. 

Baytar bu yıl ki Nisan ayında birçok etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek şöyle konuştu: “ Kutlu doğum ayı içerisinde halkımıza Mealli Kuran dağıtacağız. Bunu ileride detaylarını açıklayacağız. Bu yıl ki kutlu doğum etkinliklerinin konusunu ‘Kuran ve Sünneti okuma, anlama ve yaşama’ olarak belirledik. Bundaki amacımız değerlerinden uzaklaştırılmış halkımızı ve özellikle gençliğimizi Kuran iklimi ve Sünneti Seniye ile öz değerlerine kavuşturmaktır.” 

Baytar son olarak “Müslümanlar için yegane örnek olan peygamber efendimize salavat getirmek, etkinliklerle ilgili bilgi almak isteyenlerin 0507 459 06 08 numaralı telefonla bize ulaşabilirler.” dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir