• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
`BDP`li belediye Diyarbakır`ı enkaz haline getirdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bem Bir Sen (Belediye ve Yerel Yönetimler sendikası)İl İbrahim Gökdemir, 15 yıldır iş başındaki BDP`li belediyelerin Diyarbakır`ı enkaz haline getirdiğini belirterek, halkı hizmet üreten, değerleri için çalışan, inanç ve kültürlerine saygılı olan adayları tercih etmeye çağırdı.

BDP’li Diyarbakır Belediyesinin, halkı kışın çamur, yazın toz-toprak içinde kaderleri ile baş başa bırakmasının geri kalmış Afrika ülkelerindeki şehirlerin belediyecilik manzaraları olduğunu ifade eden Gökdemir, 32 medeniyete beşiklik Diyarbakır`ın bu mağduriyeti hak etmediğini söyledi. 

"BDP`nin taahhüt ettiği hiçbir projeleri yoktur"
Diyarbakır’ın BDP’li belediyelerinin 15 yıldır bu şehirde belediyecilik yaptıklarını sandığını dile getiren Gökdemir, BDP’li Belediye hizmet üretmekten ziyade; halkı günü birlik siyasi olaylara angaje edip, siyasi rant devşirme peşindedirler. Bu şehir ne kısa, ne orta ve ne de uzun vade de gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği hiçbir projeleri yoktur." dedi. 

"Baydemir şehri enkaz halinde terk etti"
2009 yerel seçim öncesi Belediye başkanı Osman Baydemir’in 52 kadar yeni projeyi gerçekleştirme vaadi ile halka söz verdiğini dile getiren Gökdemir, "Şehrimiz için hayatı önem arz eden projelerden başlıcalar şunlardı: Hafif raylı sistem, ulaşım master planı kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde köprülü kavşak düzenlemeleri, çok katlı otoparklar ve Dicle vadisi gibi projeler vaat etmişti. Bu güne kadar bu projelerden hiç biri gerçekleşmedi. Halkımız bu projelerin ne zaman gerçekleşeceğini bekliyor. Osman Baydemir vaat ettiği bu projeleri gerçekleştirmeden şehrimizi enkaz halinde terk edip, yeni enkazlar bırakmak için Şanlıurfa’ya aday olması manidardır. 

Bu güzide şehrimizin Belediyeleri hiçbir dönem bu kadar siyasallaşmamıştı. Belediyelerin asli görevleri olan yerel hizmetleri bırakmış, halkı kendi siyasi emellerine feda edercesine bir çalışma içindedirler. Halkımız hizmete çölde serap gören susuz misali susamış, adeta BDP’li belediyeler bu şehir halkına hizmeti haram kılmışlardır." ifadelerini kullandı. 

BDP`li adayların hizmet projelerinin olmadığını belirten Gökdemir, BDP’li Belediye adayları halka 2014 Mart Yerel seçimleri öncesi yapacakları hizmet projeleri yerine şehrin muhtelif yerlerindeki bilbortlarda hazırlamış oldukları afişlerle Kürtlerin kimlik statüsünün bahane ederek, Kürt sorunu ve mağduriyeti üzerinde halkı oyalamaya ve kandırmaya devam ettiklerini kaydetti. 

"Halk BDP`li belediyelerin istismar siyasetinden bıkmıştır"
Diyarbakırlıların belediyelerden bu şehir için ve kendisi için hizmet üretmelerini arzuladığını ifade eden Gökdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bem Bir Sen olarak; Halkımız BDP’li Belediyelerin yıllarca halkın etnik mağduriyeti ve mazlumiyeti üzerindeki istismar siyasetinden bıkmıştır. Bu istismar siyasetinin tükendiğini artık herkes bilmelidir. Bu halk hamaset ve kimlik mağduriyeti üzerinde yapılandırılan istismar edebiyatına artık kanmayacaktır. 

Halkımız 30 Mart yerel seçimlerinde Siyasi Partiler ve Belediye Başkan adaylarından Belediyelerinin görev ve sorumlukların gereği olan Hizmeti istemelidirler. Diyarbakır’ımızın gelişimi ve hizmet üretmesi bakımından adaylar ve Partiler Hizmeti ve projelerini öne çıkararak siyaset yapmalıdırlar." 

Müslüman Kürt halkının kendisine hizmet üreten, değerleri için çalışan, inanç ve kültürlerine saygılı olan adayları tercih edecek bilinçte olduğunu belirten Gökdemir, "Özellikle bu süreçte ilimizin jeopolitik konumu göz önünde bulundurularak imarda, şehircilikte, temizlikte, ulaşımda ve tarizimde layık olduğu konuma getirmek için mücadele edecek adaylar seçmelidir. Halkın yeniden bir 5 yılı daha heba etmeye tahammülü kalmamıştır. Halkı bilinçlendirmeyle sorumlu olan Sivil Toplum Kuruluşları`na da bu konu üzerinde hassasiyetle durmaları çağrısında bulunuyoruz." çağrısıyla açıklamasını tamamladı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir