• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Ağrı`da zincirleme kaza: 1 ölü, 17 yaralı-Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Ağrı’da  3 aracın karıştığı kazada  1 kişi hayatını kaybetti. Kazada 17 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Yenivan Caddesi M Tipi Kapalı Cezaevi önünde, Hamur ilçesi istikametinden gelen 65 NL 141 plakalı otomobil yoldaki buzlanma ve sis nedeniyle takla attı. Ters dönen araçta bulunan vatandaşlara yardım etmek isteyen kişilerin üzerine 04 M 1202 plakalı minibüs devrildi. Kaza yapan araçlara  daha sonra 65 NN 721 plakalı otomobil çarptı. 

Zincirleme kazada hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi Ağrı Devlet Hastanesinin morguna kaldırılırken yaralılar ise Ağrı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Kazada yaralananlar arasında iki hamile bayanın olduğu bunlardan birinin  Ağrı Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde doğum ünitesine alındığı öğrenildi. 

Olayda ölen vatandaşın ismi öğrenilmezken Nurettin Kaşar, İhsan Uğuz, Hüseyin Adanur, Gülhan Filiz, Adem Algör, Davut Adıgüzel, Halit Kara, Vesile Bayram, Sacit Altun, Abubekir Filiz, Mehmet Yakut, Ahmet Taştan, Mehmetcan Uğuz, Nurcan Özdemir, Hacı Özdemir, Delal Bahadır ve Emrah Aslan yaralandı. 

Kazaya şahit olan vatandaşlardan Harun Bölek  olayı şöyle anlatı: “Hamur ilçesi istikametinden gelen 65 NL 141 plakalı otomobil buzlanma ve sisten dolayı kontrolünü kaybederek takla attı. Ters dönen otomobildeki hamile bayan ve yararlıları kurtarmak için etraftaki vatandaşlarla uğraşıyorduk.  Bu sırada 04 M 1202  plakalı münübüsün yine buzlanmadan dolayı kontrolünü kaybederek üstümüze geldi. Takla atarak otomobilin üzerine devrildi. Kendimiz zor kurtulduk. Yardım etmeye çalışan vatandaşların bir kısmı araçların arasında kaldılar.  Ve daha sonrasında  65 NN 721 plakalı otomobilin buzlanmadan  dolayı oda kontrolünü sağlayamayıp, kaza yapmış olan otomobil ile münbüse çarptı.” 

Bölek buzlanmaya karşı önlem almadıklarını iddia ediği yetkililere sitemde bulunarak şöyle konuştu: “Bakın yol buzlanmış. Ekipler şimdi gelip tuzlama çalışması yapıyor. Ne Karayolları Müdürlüğü ve nede Belediye bu konuda bir çalışma yürütüyor. Bakın şu an yerde yatan bir kişi hayatını kaybetti. Yetkililer işlerini yapsalardı ve vatandaş biraz dikkatli olsaydı belki bu kaza olmazdı. Tuzlama çok mu zor bir şey. Buraya gelen ambulans bile kaza yapmaktan son anda kurtuldu. 

“Olayın gerçekleştiği yerde mahalle bakkalı işleten Cesim Kar ise üst geçitten dolayı eriyen kar sularının gideri olmadığından bu suların yola döküldüğünü ve sık sık buzlanmanın meydana geldiğini söyledi. Kar,” Buzlanmadan dolayı Van tarafından gelen araçlar kontrollerini sağlayamıyor. Dün iki kaza oldu. Biri polis aracı idi kontrolünü kaybederek kaza yaptı. Bir başkası da yine kontrolünü kaybederek az daha öğrencilere çarpıyordu. Buzlanmadan dolayı şimdi gerçekleşen kazanın daha da büyümemesi için gelen araçlara işaret yaparak durdurmaya çalıştık. Aradığımız polis ekipleri zaten geç geldiler. Defalarca 112 acil servisi aramamıza rağmen hem geç geldiler ve sadece küçük bir ambulans ile geldiler. Yetkililer sorumsuz. Bir önlem almıyorlar. Burası sözde havaalanı ve protokol yolu. Artık ne söyleyelim.” dedi. 

Kaza yaşandıktan sonra Karayolları 123. Şube Müdürlüğü ekiplerinin tuzlama çalışmasına vatandaşlar tepki gösterdiler. 

Olay ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

(Hasan Özbay/Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir