• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Gözlerini kaybeden yaşlı adam hala cezaevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hilvan ilçesinin Çimdeli Mahallesi’nde yaşayan ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan 70 yaşındaki İsmet Esen, hiç yargılanmadan konulduğu cezaevinde büyük bir dram yaşıyor. Ailesinin iddiasına göre, cezaevinde gözlerini kaybeden Esen, hiçbir işini tek başına yapamıyor. Uğradığı haksızlığa tahammül edemeyen Esen’in durumu günden güne kötüye gidiyor.

Kocasının cezaevine girmeden önce herhangi bir sağlık sorunu olmadığını ifade eden Makbule Esen (65), ‘’Çobanlık yaparak, geçimimizi sağlıyordu. Fakiriz. Cezaevine haksız bir şekilde girdiği için çok kahırlandı, kendine dert etti. Sonuçta tansiyonu yükseldi ve gözüne vurdu. Gözleri şuan görmüyor. Gözünden iltihap akıyor. Gözlerinin içi kıpkırmızı, etrafı ise, simsiyah olmuş’’ şeklinde konuştu.

Kocasının çok sıkıntı çektiğini vurgulayan Esen, ‘’Gardiyanlar koluna girip, görüşe getiriyorlar. Hiçbir işini kendisi yapamıyor. Traşını bile başkaları yapıyor. Bu da hem ona hem de arkadaşlarına sıkıntı oluyor. Sürekli olarak yatağında yattığı için vücudunun sızladığını söylüyor’’ dedi.

Kocasının rapora ihtiyacı olduğunu belirten Esen, ‘’Hastaneye gönderiliyor, ama bir hap ve damla verip, geri gönderiyorlar. Doktorları Adana veya İstanbul’a gitmesi gerektiğini söylediler. Konuyla ilgili olarak savcıyla görüşmek istedim, ama görüştürmediler’’şeklinde konuştu.

Kocasının haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevine konulduğunu belirten Esen, ‘’Bostan yüzünden kavga ettiği kardeşine kül tablası fırlattı. Burnu biraz kanadı. Olayın kapandığını zannettik. Meğer kardeşi mahkemeye başvurmuş. Gelip bizden 2 bin lira istedi. Vermedik. O da dava açmış. İftira etmiş’’ ifadelerini kullandı.

Bir gün polislerin geldiğini belirten Esen, ‘’Yeşil Kart için geldiklerini ve kocamı görmek istediklerini söylediler. Kocamın çölde koyunların yanında olduğunu söyledim. Gelmesini istediler. Ben de kızımı gönderdim. Babasının yanına süt sağmaya gitti. Kocam da geldi. Gelir gelmez de koluna girdiler ve tutuklanacağını söylediler. O ana kadar sakladıkları mahkeme kararını ceplerinden çıkardılar’’ şeklinde konuştu.

Mahkeme sürecinden hiçbir aşamada haberlerinin olmadığını iddia eden Esen, ‘’Kocamın arkasından adliye binasında gittim. Mahkeme celp kâğıtları hepsi oradaydı. Ama bize gönderilmemiş. Hakim ve savcıya, ‘Adaletiniz bu mu? Mahkemeden haberimiz olmadı. Bir gün olsun çağırmadınız’ dedim. Hakim dilekçe vermemi istedi. Verdim, ama bir sonuç çıkmadı’’ dedi.

Kendilerine hiçbir mahkeme tebligatının gelmediğine vurgu yapan Esen, ‘’Meğer cezası bin dört yüz altmış liralık para cezasıymış. Haberimiz olmadığı için ödeyemedik. Bilseydik parayı öderdik’’ ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Esen, ‘’Zaten cezası az kalmış. Onu bıraksınlar, evde bakımını yapalım. Rahat etsin’’ şeklinde konuştu.

İsmet Esen’in oğlu Arif Esen ise, ‘’Cezaevi yetkilileri de çıkmasını istiyorlar. Şimdiye kadar onu 30-40 defa hastaneye gönderdiler. Ama hastaneden rapor verilmiyor. Doktorlar da görmediğini kabul ediyorlar, ama rapor vermiyorlar. Sadece göz damlası verip, gönderiyorlar. Babamın durumu gerçekten de kötü. Bırakılmasını istiyoruz’’ dedi.(Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir