• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Hükümetin Somali Hedefi 500 Milyon TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için düzenlenen yardım kampanyasında miktarın, Kadir Gecesi`nde ve Ramazan Bayramı`nda toplanacaklar ve kurum, kuruluşların yardımlarıyla 500 milyon lirayı bulacağını ümit ettiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Somali ziyaretinin kısa ancak başarılı olduğunu söyleyen Arınç, şöyle konuştu:

``Bu ziyaret önemli sonuçları içinde taşımaktadır`` dedi. Bülent Arınç, Somali için bugün itibariyle illerden gelecek yardım miktarı hariç, şu anda 276 milyon lira yardım toplandığını belirterek, illerden gelenlerle birlikte yardım miktarının 300 milyonu geçeceğinin tahmin edildiğini söyledi. Arınç, ``Hem Kadir Gecesinde hem de Ramazan Bayramı`nda toplanacaklar ve yine kurum ve kuruluşların yardımlarıyla bu miktarın 500 milyon lirayı bulacağını ümit ediyoruz.``

Türkiye`nin, özellikle Somali`de güvenlik sorunun bulunduğunu tespit ettiğini ifade eden Arınç, ``Bunun giderilmesi için hükümet ile muhalifler arasındaki görüşmelerin derhal başlatılması noktasında Türkiye`nin önemli girişimleri olmuş ve bu konuda söz alınmıştır. Türkiye, Mogadişu`da büyükelçilik açılması için çalışmalar başlatmış ve bunun açılması ile yardımların yerine ulaşması, hastane ve diğer kalıcı tesislere yönlendirilmesi konusunda yine kalıcı çalışmalar yapılacaktır`` diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir