• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Dünya Kudüs Günü Etkinliğine Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kudüs Platformu, ``Dünya Kudüs Günü`` münasebetiyle 26 Ağustos Cuma Diyarbakır Ulu Camii önünde bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Cuma namazına müteakiben düzenlenen etkinlikte Filistin`in özgürlüğü için dualar edilecek. Konu ile ilgili Kudüs Platformu üyesi Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, tüm STK, Vakıf ve halkı etkinliğe davet ettiklerini söyledi.

 

1979 yılından beri Ramazan ayının son Cuması tüm dünya Müslümanları tarafından "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlandığını ifade eden Güler, Dünya Kudüs Günü`nün Müslümanların hep bir ağızdan Siyonist İsrail`in varlığına olan öfkesini en gür sesle haykırdıkları gün olduğunu söyledi.

 

Mescidi Aksa İslam`ın Şiarlarındandır
Filistin meselesi sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi olmadığını belirten Güler, Filistin meselesinin tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesi ve derdi olduğunu söyledi. Güler, Mescidi Aksa İslam`ın şiarlarındandır. İslam`ın onur ve şiarları bizim için her şeyden daha önceliklidir. İsrail işgali devam ettiği müddetçe Filistinli direnişçiler ve bizler var olacağız" dedi.

 

İtikâfa Girin ve Çokça Dua Edin
Güler sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazanın son 10 günü içindeyiz. Peygamber Efendimiz (s.a.v) bu günlerde mescide kapanır, itikâfa girerdi. Bizler bu sünneti önemsediğimiz için her Ramazan ayı üye ve gönüllerimize tavsiyede bulunuyoruz. Bu sünnetin ihyası konusunda tüm halka çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca bu son geceler Kadir Gecesini barındırdığı için her gece Kadir Gecesi değerindedir. Bu mübarek gecelerde İslam ümmetinin vahdeti ve İsrail`in yok olması için çokça dua edelim. Somali için dua edelim. Esaret altındakiler için dua edelim. İtikâfa giren kardeşlerimiz, ağabeylerimiz; Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) Hira Mağarasından indiği gibi itikâftan çıkmalı ve topluma İslam`ı anlatmalıdır."

 

Mazlum Der`in Yaş Sınırı Kampanya`sına Destek
Kur`an-ı Kerim eğitiminde uygulanan 12 yaş sınırının kaldırılması için Mazlum Der`in Türkiye genelinde başlattıkları eylemlere destek verdiklerini açıklayan Güler, kim olursa olsun inancın önündeki engellerin kaldırılması noktasında yapacakları etkinliklere, eylemlere destek vereceklerini söyledi.

M. Salih Keskin - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir