• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
İşte Kaddafi`nin Çocukları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUHAMMED KADDAFİ

İddialara göre Muhalifler tarafından yakalanan oğullardan biri ve Kaddadfi`in en büyük çocuğu. Libya Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Libya Telekom`un da Yönetim Kurulu Başkanı. Bu şirket ülke çapındaki tüm iletişim ağını elinde bulunduruyor.

SEYF EL İSLAM KADDAFİ

Muhaliflerce bugün yakalandığı öne sürülen Kaddafi`nin en genç oğlu. 38 yaşında. Aslında farklı bir duruşa sahip. Babaına muhalefet ederek 2006 yılında ülkesini terk etmiş ve Londn School of Economics`de eğitim görmüş. Daha mıodern bir Libya istiyor. Dünya onu 20 Şubat`ta ülkedeki huzursuzlukların baş gösterdiği tarihte ekranlarda gördü ve ülkesine reform sözü verdi. Fakat bu arada o da babası gibi muhalifleri terörist ilan edip suçlamaktan geri durmadı.

AYŞE KADDAFİ

Kaddafi`nin avukat kızı. 2004`te Saddam Hüseyin`in ordusuna katılmıştı.

ANİBAL KADDAFİ

Petrol endüstrisinde çalışıyor. Fakat başı dertten kurtulmadı. 2005 yılında Paris`te hamile kız arkadaşını feci bir şekilde dövdüğü iddia edildi. Üç yıl sonra ise Cenevre`de iki hizmetçisine tecavüz etmekle suçlandı. Bu olaydan sonra Libya Devleti İsviçre mallarını boykot etti ve Bern`deki diplomatlarını da geri çekti.

HAMİŞ KADDAFİ

Bir polis şefi. Bingazi`deki protesto eyemlerine yönelik uyguladığı şiddetle adı gündeme geldi.

MUTAASSIM KADDAFİ

Muammer Kaddafi`nin dördüncü oğlu. Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Libya ordusunda üst düzey bir komutan konumunda. Çok uzun yıllar Mısır`da yaşadıktan sonra ülkesine geri döndü. Uzun yıllar önce babasını alaşağı edip yerine geçeceği söylentisi dolaşıyordu.

SEYF EL ARAP KADDAFİ

Hakkında fazla bilgi yok. Bir dönem Almanya`nın Münih şehrinde öğrenci olarak yaşadığı biliniyor. Hakkında 2008 yılında Daily Telegraph adlı İngiliz gazetesinde, eksozundan çıkan yoğun gazdan dolayı, aracına el konulduğuna dair bir haber çıkmıştı.

MİLAD EBUZZİYA KADDAFİ

Kaddafi`nin yeğeni ve evlatlığı. 1986 yılındaki Amerikan saldırısında ablası Hannah hayatını kaybetmişti. Kaddafi yeğeni Milad`I nüfusuna geçirdi.

SADİ KADDAFİ

Eski bir futbolcu. Hal-i hazırda Libya Futbol Federasyonu`nun Başkanı konumunda. Ayrıca amatör olarak film sektöründe yapımcılıkla uğraşıyor. Pek çok da ticari girişimi var. Bir generalin kızyla evli.

kullan

 

KAYNAK - FRANCE 24

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir