• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Cizre Mustazaf Der Ramazan Yardımlarını....
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Cizre Şubesi, yaklaşık bir haftadır günde bir kaç köy ve ilçe merkezinde gıda yardımı faaliyetini aralıksız sürdürüyor.

Dernek Yardım Komisyonunca ilçe merkezinde Nur Mahallesinde 40, Sur Mahallesinde de 55 muhtaç aileye gıda yardımında bulunuldu. Ayrıca Belde, Köy ve Mezra ile Dayanışma Komisyonunca da, Şırnak-Cizre arasında bulunan Kızılsu, Firisa, Züran, Kasrik Beldesi, Bakertal ve Davutköy (Çeme Şemu) köylerinde, önceden tespit edilen 50 muhtaç aileye gıda yardımında bulunuldu. Aynı şekilde İdil ve İdil`e bağlı Xırabe Şeref ile Hanige Köylerinde de 40 muhtaç aile, verilen gıda yardımıyla sevindirildi.

Cizre-Nusaybin arasında kalıp Cizre`ye bağlı Cıbriye, Cınıbre, Xırabreş, Arnabat, Bazıfte ve Guzıge köylerinde de toplamda 30 aileye gıda yardımında bulunularak Cizre ve köylerinde toplamda 215 aileye gıda yardımı dağıtıldı.

Yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Belde, Köy ve Mezra ile Dayanışma Komisyonu Başkanı Abdullah Kurami, "Arkadaşlarımız ve gönüldaşlarımız son bir haftadır gerek yardım komisyonunca ilçe merkezinde, gerek, Belde, Köy ve Mezra ile Dayanışma Komisyonunca belde, köy ve mezralarda toplamda 1081 muhtaç aileye gıda yardımında bulunulmuştur. Elbette bu yardımlarımız tesadüfen yapılmıyor, önce muhtaçlar derneğimizin muhtaç aileleri ile dayanışma komisyonu tarafında tespit ediliyor, 1. 2.ve 3. derece diye numaralandıktan sonra 1. derece mağdurlardan başlanarak yardım komisyonunca formlar hazırlanıp o şekilde yardımlar yapılmaya çalışılıyor. Bizler yardım yaparken elbette yardımlarını bağışlayan kardeşlerimizi ve hayırseverlerimizden de kayıtsız kalmıyoruz. Onlardan da müstahakların belirlenmesinde, dağıtımında yardım talebinde bulunuyoruz. Cizre ilçe merkezi ve civar köylerde fakir sayısı çok fazla. Bu sene kıt imkanlarımızdan dolayı ancak bin 500 aileye gıda yardımında bulunacağız. Hayırseverler hayırlarını verdikçe daha çok mağdura ulaşma imkanına kavuşabiliriz" diye konuştu.

Kurami, son olarak, "Ayrıca yardımlarımız Allah`ın izniyle ilçe merkezinde kalan mahallelerde ve civar köylerde Bayrama kadar aralıksız devam edecektir." dedi.
Tahirhan Osal - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir