• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
İtalya`da Gençler İftar`da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTALYA - Mevlana Camii yetkilileri Ramazanın sonuna doğru yaklaşırken Müslüman bay ve bayanlara özel iftar yemeği verdi.

İftar sofrasına katılan Molla Yahya Yılmaz hoca yemekten sonra Mevlana Camiinde yaptığı konuşmada, Ramazan orucu ve Ramazanın son on günü olan tekli geceleri ve Kadir gecesinin ehemmiyetine değindi.

Bu dünyada yapılan ibadet ve çekilen eziyetlerinin Ahrette Allah`ın huzurunda meyvesini vereceğini belirten Yılmaz hoca, "Cenabı Mevla tuttuğumuz orucu kabul ederek zulme uğramış mahrum ve mazlum insanların kurtuluşuna vesile kılsın. Malum içerisinde bulunduğumuz mevsim ilahi rahmetin yağmur misali yağdırıldığı bir mevsimdir. Mevlam bizleri zikir eden kullarından eylesin. Bilmeliyiz ki zaferler, çekeceğimiz sıkıntıların merkezinde sakladır. Bizler bu İlahi mübarek orucu tutmaktayız. Bu uzun yaz günlerinde tutacağımız orucun tüm mükafatını Allah ( c.c ) bizlere verecektir" dedi.

Tüm amellerin mana gözüyle değerlendirilmesinin önemine de değinen Yılmaz Hoca, gençlerden bu ayın kıymetini bilmelerini ve itikâf için pasif davranmamalarını, ellerinden geldiği kadar camilerinde itikâfa girmeleri tavsiyesinde bulundu.

Sohbet sonrası kılınan teravih namazı ile program sona erdi.
Yunus Can - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir