• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
YPG`ye gönderilecek üniformalara el konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Nusaybin ilçesinde PYD`nin silahlı kanadı YPG mensubu bir kişi yakalanırken şahsın evinde yapılan aramada güvenlik güçlerinin kullandığı üniformalar ele geçirildi. 

Mardin Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre; Terörle Mücadele Şube ekiplerinin almış olduğu istihbarı bilgiler doğrultusunda PKK/KCK örgütünün Suriye`deki yapılanması olan PYD`nin silahlı kanadı YPG içerisinde faaliyet gösteren S.S. (30) isimli şahıs takibe alındı. 

İstanbul ilinden temin ettiği malzemeleri, Nusaybin ilçesinde bir adreste tuttuğu ve önümüzdeki günlerde Suriye`deki örgüt mensuplarına göndermeye çalışacağı belirtilen S. S’nin Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonda yakalanarak gözaltına alındığı, şahsın ikametinde yapılan aramada ise  paketlenmiş şekilde ve güvenlik güçleri tarafından kullanılan çok sayıda pantolon, gömlek, palaska, şapka, kelepçe, kelepçe kılıfı ve düdük ele geçirildiği ifade edildi.

Sorgusu tamamlanan S.S, adli makamlarca tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi`ne teslim edildi. (Halil Akbalık  - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir