• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
`Her Güne Binler Salâvat`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Peygamber Efendimizi her fırsatta gündeme getirmeyi amaçlayan Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü,  2014 yılı salâvat kampanyasının 20 Şubat itibariyle başlayacağını açıkladı. 

‘Her Güne Binler Salâvat’ sloganıyla başlatılacak olan kampanyanın aynı zamanda ‘Kutlu Doğum’ ayına manevi bir hazırlık olacağı ifade edildi. 

Peygamber Sevdalıları Platformu adına açıklamayı yapan platform sözcüsü Mehmet Tamaç, “Yeryüzünde gezen bazı meleklerin çekilen salâvatları Peygamberimize iletmekle görevli olduklarını hadislerden öğreniyoruz. Dolayısıyla çekilecek her bir salâvat şüphe duymuyoruz ki Efendimize meleklerce taşınacaktır. Bunun manevi lezzetiyle beraber Allahu Teâlâ, Ahzab Suresinin 56. ayetinde mealen; “Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber`e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selam edin” diyerek Resulullah efendimize salâvat getirmemizi istiyor” diyerek salâvatın önemine vurgu yaptı.  

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü’nce daha önceki yıllarda yapılan salâvat kampanyalarına atıfta bulunan Tamaç, “Daha önceki yıllarda yaptığımız salâvat kampanyalarımızda 7’den 70’e kadın erkek binlerce kişi milyarlarca salâvat çekti. Bu salâvatlar elbet zayi olmadı. Bu yıl da Müslüman Bingöl halkının Peygamber Efendimize olan sevgisinin sadece bir tezahürü olarak bu kampanyaya iştirak edeceğine inanıyoruz. Ancak Peygamber Sevdalısı kardeş ve bacılarımız çektikleri salâvatların sayısını bize ulaştırmaları gerekiyor. Böylelikle çekilen salâvatların sayısını tespit edip Bingöl merkezde yapacağımız Kutlu Doğum etkinliğinde açıklayacağız. Bingöl FM’in katkı verdiği salâvat kampanyamız doğrultusunda çekilen salâvatların sayısını kardeşlerimiz 0426 214 11 22 ve 0546 214 11 22 telefonlardan ve peygambersevdalileri@hotmail.com veya peygambersevdalileri@gmail.com mail adreslerinden ulaştırabilirler. Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan Merhamet Eli Derneği, Mustazaflar Cemiyeti ve Kalem Derneği ve bu derneklere bağlı temsilcilikler aracılığıyla da bize ulaşılabilirler.”ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir