• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Ankara`nın 6 ilçesinde 15 gün olağanüstü hal!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

13 Şubat`ta başlayan ve 27 Şubat`a kadar devam edecek izne göre polis, yaklaşık 3 milyon Ankaralının yaşadığı bu ilçelerde aralıksız üst, araç ve özel evrak araması yapabilecek.

Polisin 2010`da İstanbul Üniversitesi için 1 yıl süreyle, Tunceli`de 2005`te il genelinde 1 aylık aldığı ve büyük tartışma yaratan genel arama kararlarından bir örneği de Ankara`da verildi. Ankara 10`uncu Sulh Ceza Mahkemesi`nin kararına göre polis, 13-27 Şubat tarihleri arasında Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinde genel arama yapabilecek.

Ankara Emniyet Müdürlüğü valilik kanalıyla 12 Şubat 2014`te asayişin sağlanması için 6 ilçede 15 gün süreyle kişilerin üstleri, araçları ve özel evraklarının önleme amaçla aranabilmesi için başvurdu.

Emniyet talebin gerekçesinde, “Milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayacı madde veya eşyanın tespiti amacıyla, hâkim kararı veya gecikmesinde sakınca doğabileceğine” dikkat çekti.

Ankara 10`uncu Sulh Ceza Mahkemesi, Emniyet`in bu talebini olumlu bularak 15 gün için genel arama kararına imza attı.

Mahkeme kararında, “Adli ve Önleme Yönetmenliği`nin 19 ve 20`nci maddelerinin devamı uyarınca Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü`nün talebinin kabulü; merkez ilçeler Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar`da polis sorumluluk bölgelerinde 13 Şubat 2014 ila 27 Şubat 2014 tarihleri arasında 15 günlük süreyle kişilerin üstleri, araçları ile özel kağıtlarının, eşyalarının önleme amacıyla kanun ve yönetmenlikteki sınırlamalar göz önünde tutulmak kaydıyla arama yapılmasına izin verilmiştir” denildi.
Kaynak: Hürriyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir