• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Urfa Kalesi Temmuz ayına yetişecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Balıklıgöl Platosu’nda yer alan Tarihi Urfa Kalesi’nin bir bölümü 19 Nisan 2013 tarihinde aşırı yağışlardan dolayı yıkılmış, kalenin aşağı kısmında kimsenin olmaması büyük felaketin önüne geçmişti.

 

Olayın hemen ardından dönemin Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ve İl Özel İdaresi Uğur Büyükhatipoğlu ile beraber gerekli incelemelerde bulunmuş ve tarihi kalenin en kısa zamanda yenileceğini açıklamıştı.

 

Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen, kalenin yıkılan duvarının yıkıntıları hala olduğu gibi duruyor. Göçüğün meydana geldiği yerin alt kısmında sadece bir tarafa güvenlik duvarının yapılması, birçok kişinin tehlikeli alana girmesine sebep oluyor. Birçok ziyaretçinin halkın güvenliği için sactan yapılan güvenlik duvarını delerek karşıya geçtiği görülen alanda, güvenlik önlemlerinin yetersiz olması dikkat çekti.

 

Şanlıurfa Valiliği tarafından yenileme çalışmalarının başlatılacağının açıklamasına rağmen tarihi kalenin yenileme çalışmalarına neden hala başlanılmadığı merak ediliyor.

 

Yetkililerden her yıl yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan tarihi Urfa Kalesi’nin yenileme çalışmalarının başlatılmasını isteyen halk, kale yenileme çalışmalarının ihale şartnamesinin, uygun zamanda bitirilip bitirilmeyeceğini merakla bekliyor.

 

Hatırlanacağı üzere 20.12.2013 tarihinde Şanlıurfa Valiliği tarafından Urfa Kalesi’nin yıkılan duvarı ile ilgili yapılan açıklamada, tarihi Urfa Kalesi’nin yıkılan duvarı için Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yenileme projeleri yaptırıldığını, İl Özel İdaresi tarafından 17 Aralık 2013 tarihinde ihalesinin gerçekleştirildiği, yapılan ihalenin şartnamesine göre Temmuz 2014 tarihine kadar yenileme çalışmalarının tamamlanacağı belirtilmişti. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir