• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
680 konutluk  Tarım Kent'in ilk inşaat temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Belediyesi Eyyubiye bölgesinde hayvancılıkla uğraşanlara tahsis ettiği arsalarda Tarım Kent inşaatlarına başlandı. Şehir merkezinde hayvancılık yapanların faydalanacağı 680 konutun  ilkinin inşaat temeli atıldı.

 

Şehir merkezinde hayvancılık yapanların faydalanacağı 680 konutun ilk inşaat temelini Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref  Fakıbaba attı. Yeni Hayvan Pazarı civarında başlanan inşaatlar tamamlandığında, binaların alt kısmı ahır olarak kullanılacak, üst kısmı ise konut olarak değerlendirilecek.

 

Eyyubiye bölgesi için çok önemli bir işin temelini atıklarını söyleyen Dr. Fakıbaba, “Bu proje Eyyubiye’nin en önemli problemlerinden birisidir. Hayvancılığı şehir içinden kaldırmak için çalıştık. Şuan 700 parsel ortaya koyduk. Bu 700 parselden 850 aile faydalanacak. Buradan faydalanacak olanlar sadece hayvancılık yapanlar olacak. Başka insanlara vermedik. Yani Eyyubiye bölgesinde evlerinde hayvancılık yapan bütün insanlar, Tarım Kent’e gelecekler. Bu çok önemli bir başlangıçtır. Eyyubiye ilçesi bundan sonra, daha temiz hayvancılığın olduğu, insanların daha mutlu olduğu bir ilçe haline gelecek. Sadece bu konutla değil, yaptığımız Hayvan Pazarıyla, yaptığımız Saman pazarı ile, çok mükemmel mezbaha ile burası bir kompleks. Yani burada yaşayan insanlar hayvancılığı çok rahat bir şekilde yapacaklar” dedi.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir