• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Ergani'de otopark sorunu nedeniyle esnaf sıkıntılı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ergani Belediyesi tarafından çarşı merkezinde otopark tedbiri alınmadığından, ilçede bulunan özel şahıslara ait bir kaç özel otoparkın da yetersiz olması sebebiyle, vatandaşlar arabalarını park edecek yer bulamıyor. Park edecek yer bulamayan vatandaşlar, araçlarını yol kenarlarına park ediyor.

 


Özellikle Pazartesi ve Cuma günleri yoğun olmasından dolayı esnafların dükkânlarının önü işgal ediliyor. Bazen araç sürücüleri ve esnaflar arasında tartışmalar yaşanıyor, trafikte aksaklıklar yaşanıyor. Hatta araç sürücüleri arasında trafiğin sıkışık olmasından dolayı ara ara gerginlikler bazen de kavgalar yaşandığından, vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşıyor.

 


Vatandaşlardan Mustafa Kurt “ Ben Erganili bir esnaf olarak özellikle Pazartesi ve Cuma günleri vatandaşların arabalarını dükkânlarımızın önüne park etmesinden dolayı, belediyenin de bu konuda oto park sıkıntısına duyarsız kalması nedeniyle sıkıntı çekiyoruz. Genelde esnaf olarak araç sahipleriyle kavga ediyoruz. Neden dolayı derseniz arabasını dükkânlarımızın önüne park ediyorlar. Söyleyince de sıkıntı çıkıyor. Belediye büyük bir oto park yaparsa bunca sıkıntılar hal olur. Bu durumdan şikâyetçiyiz. Yetkililerin buna bir çare bulmasını istiyoruz.” dedi.

 

Yetkililere seslenen vatandaşlardan Hasan Şeker, “ Buradan yetkililere sesleniyorum, bir esnaf olarak bu durumdan şikâyetçiyim. Adamlar dolmuşlarını getirip dükkânlarımızın önüne park ediyorlar. Satış yapamıyoruz ve işimiz de engelleniyor. Araç sahiplerine söylediğimiz zaman zorlarına gidiyor. Bir yandan onlar da haklı. Çünkü belediye bu işe çare bulmuyor.” diyerek, Ergani Belediyesinin oto park sorununa el atıp, acil önlemler alması gerektiğini belirtti. (M. Veysi Tosun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir