• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Şeyh Said`in torunu İzmir`de vefat  etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehid Şeyh Said Efendi’nin torunlarından Nakşibendi Palevi tarikatı lideri Mehmet Sıddık Fırat, misafir olarak bulunduğu İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk’ın rahmetine kavuştu. Şeyh Sıddık Fırat, Şeyh Said Efendiden devreden Nakşibendi / Palevi tarikatının son halifesiydi.

 

Erzurum’da ikamet eden ve kan davasından doğan bir bir husumet davasını barıştırmak için bulunduğu İstanbul’dan ayrılıp, müritlerini ziyaret etmek amacıyla İzmir’e giden Şehid Şeyh Said Efendi’nin torunlarından, Nakşibendi Palevi tarikatı lideri Şeyh Mehmet Sıddık Fırat, geçirdiği kalp krizi sonucu 72 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuştu.

 

Mehmet Sıddık Fırat’ın kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve Hakk’ın rahmetine kavuştuğu bildirildi.

 

Şeyh Mehmet Sıddık Fırat’ın cenazesinin, yarın (Perşembe) öğle vaktinde Erzurum’a getirildikten sonra, Cuma günü de buradan memleketi Elazığ’ın Palu ilçesine götürülecek.

Şeyh’in cenazesinin, Cuma günü, İkindi Namazına müteakiben Eski Palu’da imar edilen ve babası Şeyh Selahattin’in naaşının da içinde bulunduğu camide kılınacak cenaze namazının ardından, burada bulunan aile kabristanında defnedileceği öğrenildi.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir