• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Batman'ın Gercüş ilçesinde antepfıstığı yetiştirtirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Gercüş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ‘Gercüş ilçesi alt-bölge kırsal kalkınma planı, GAP idaresi tarafından programa alınan entegre kırsal kalkınma projesi’ kapsamında antepfıstığı yetiştirme projesi başlattı.

 

Uygulama alanı Gercüş ve köyleri olan proje, GAP idaresi tarafından programa alındı. ‘Gercüş İlçesi Alt-Bölge Kırsal Kalkınma Entegre Kırsal Kalkınma Planında Meyveciliği Geliştirme Projesi’ kapsamındaki ‘Antepfıstığı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’, GAP İdaresi, Gercüş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği koordinatörlüğünde ve Gercüş İlçe Müdürlüğün teknik desteğiyle hayata geçirildi.

 

Gercüş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mevlüd Özdemir’in dikkat çektiği proje çalışmasında, 100 çiftçiye 10’ar dekarlık alanda toplam bin dekar alanda fıstık bahçesi kurulumu yapılacak. Proje, yüzde 70’i hibe yoluyla, kalan yüzde 30 ‘u ise çiftçiler tarafından karşılanacak.

 

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Gercüş İlçe Müdürü Özdemir, “Amacımız özellikle kuru tarım alanlarına sahip dağlık köylerimizde, kıraç arazilerimizin bu ürün desenine olan uygunluğu sayesinde bu arazileri değerlendirmektir. İlçede uzun yıllardan beri yetiştirilen antepfıstığı üretimini artırmak için yüksek verimli fidanlar kullanarak yeni tesis edilecek antepfıstığı plantasyonları sayesinde, kırsal alanda yaşayan insanların gelir düzeyinin artırılmasıdır. Bu kuru arazilere sahip çiftçilerimize, bu destek sağlanarak yaklaşık olarak 8 yıldan sonra verime gelen ve yaklaşık olarak 50 yıl ürün veren bu bahçeler ile, çiftçilerimizin gelecekte yüksek refah seviyesine ulaşmalarını sağlamaktır.“ dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir