• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Batman'da 125 bin adet fidan dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Merkez ve ilçelerinde, İlkbahar döneminde çiftçilere 100 bin adet tüplü Antepfıstığı çöğürü ve 25 bin adet çeşitli meyve fidanı dağıtımı yapıldı.

 

Batman Valiliği tarafından finansmanı sağlanan fidanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğün teknik desteği ve koordinatörlüğünde çiftçilere dağıtıldı.

 

Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği dağıtımda, açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, “2014 yılı İlkbahar döneminde, ilimizde meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla 100 bin adet antepfıstığı ve 25 bin adet muhtelif meyve fidanı alınarak, çiftçilerimize dağıtımı yapılmıştır. Aldığımız fidanların tamamı, sertifikalı olup, yerinde kontrolleri yapılmıştır. Çiftçilerimizin, aldıkları fidanları bekletmeden, tekniğine uygun olarak dikmeleri ve bakımlarını en iyi şekilde yapmaları gerekmektedir. Geç müracaat edip de fidan alamayan çiftçilerimize, Sonbahar döneminde yeniden fidan alımı yapılarak dağıtımı yapılacaktır. Bu çalışmaların çiftçilerimize hayırlara vesile olması dileğiyle, ürünlerin bol ve bereketli olmasını temenni ederim.” dedi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir