• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Rehber Öğretmenler sahaya iniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Batman’da görev yapan rehber öğretmenlerin özellikle dezavantajlı konumdaki öğrencilerle daha aktif bir şekilde ilgilenmesi için çalışma başlattı.

 

Halk Eğitim Merkezi’nde rehber öğretmenlerle bir araya gelen Akboğa, rehberlik servisinin ve rehber öğretmenlerin okulun ana direklerinden biri olduğunu belirterek, sokakta çalışan, suça bulaşmış, anne – babası ayrılmış, ailesi parçalanmış, okula uyum sağlamakta zorluk çeken engelli; kısacası dezavantajlı durumda bulunan öğrencilerin sorunlarıyla daha çok birebir ilgilenilmesini istedi.

 

Her öğrencinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Akboğa, rehberlik servisinin “Zehire karşı panzehir” görevini üstlenerek, özellikle suça bulaşmış, madde bağımlısı olan çocukları kazanmak için azami gayret gösterileceğini, ayrıca, güvenli internet kullanımı için veliler ve ailelerin bilgilendirileceğini söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Akboğa’nın konuşmasının ardından söz alan Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Yaz, bir önceki rehberlik dönemi çalışmaları hakkında bilgi vererek, önümüzdeki süreçte hazırlanan rehberlik programı hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

 

Aile Eğitimi Batman İl Koordinatörü Rehber Öğretmen Seçil Mert Başaran da, 7 – 19 Yaş Aile Eğitimi konusunda slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü Proje Koordinatörü Ümit Dursun’un “Çalıştay Eylem Planı Kapsamında Rehber Öğretmenlerden Beklentiler” konulu sunumunun ardından sona erdi. (Yasir Oğuz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir