• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Sis yüzünden az daha facia yaşanıyordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Patlamanın etkisiyle camlar sokağa saçılırken, evlerdeki birçok elektrikli alet kullanılamaz hale geldi.

İstanbul`da etkili olan sis, Esenyurt Namık Kemal Mahallesi`nde bulunan yüksek gerilim hattının elektriklenerek patlamasına yol açtı.

İddiaya göre sisten oluşan su buharları, yüksek gerilim hattının hemen altında bulunan evlerdeki elektrik hatlarında patlamaya yol açtı.

Evlerdeki elektrik tesisatlarının büyük zarar gördüğü patlamada maddi hasar oluştu.

Patlamanın bazı evlerin camları kırılarak sokağa saçıldı. Bazı evlerde ise tavanda bulunan elektrik tesisatı patlayarak sıvalar döküldü. Prizlerin ve ampullerin yandığı görülen evlerde beyaz eşyalar ise kullanılamaz hale geldi. Sokaktaki demirlerin de eridiği patlamada elektrik ekipleri yol ortasına düşen kabloları kaldırdı.

Patlamanın yaşandığı ev sahibi Münevver Öztürk, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sabah çocuğumu okula bıraktıktan sonra eve döndüm. Evin önündeyken sokak birden alev aldı.

O arada çocuğum evde yatıyordu eve gittiğimde bütün prizler, lambalar, buzdolabımız, çamaşır makinemiz her şeyimiz yandı. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Her zamanki halimiz aslında bu cayır cayır yanıyoruz. Bunun için de yürüyüş yaptık ama yine bir sonuç çıkmamıştı."

Patlamaya sırasında evde uyuduğunu anlatan Gökhan Öztürk ise, "Birden patlama sesiyle uyandım. Odanın kapısını açtığımda her yer dumandı, annemin de eli ayağı titriyordu. Çok korkutucu bir şeydi. Hala şoktayım." dedi.

Öte yandan mahallelilerin iddiasına göre, geçtiğimiz yıl evinin çatısında iş yapan bir kişinin yüksek gerilim hattından dolayı hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir