• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Çiftçilere 25 bin adet aşılı meyve fidanı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman’da kapama meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla  “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında, Batmanlı çiftçilere  aşılı meyve fidanı dağıtımı yapıldı.

 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, fidan maliyetinin bir kısmının Batman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından finanse edildiği projede,  İl Müdürlüğüne müracaat eden 150 çiftçiye 10. kilometrede yer alan Çiftçi Eğitim Merkezi’nde muhtelif meyve fidanı dağıtımı yapıldığı ifade edildi.

 

Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında yaklaşık 4 bin 600 dönüm alanda kapama meyve bahçesi tesis edileceğini dile getiren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan, “Öncelikle böyle güzel olaylarda birlikte olmaktan dolayı mutluluğumu belirtmek isterim. Bu gün bu proje Batman’ımızı hem fıstığıyla hem de diğer meyveleriyle  daha da güzelleştirecek, ekonomik katkılarıyla çiftçi ailelerimizin bütçelerini güçlendirecektir.  Bu kapsamda; Yarı bodur elma, Badem, Kayısı, Şeftali, Nar ve Armut fidanı olmak üzere toplamda  25 bin adet aşılı meyve fidanı dağıttık. Çiftçilerimiz de bunları sağlıklı bir şekilde bahçelerine ve tarlalarına dikecekler ve en güzel ürünlerini alacaklar. Fidan maliyetinin bir kısmı İl  Özel İdare Bütçesinden, kalan kısmı da çiftçiler tarafından karşılandı. Batmanlılar ağacı seviyor, ben bunu görüyorum. Bu ilgi ve alaka da devam ettiği sürece, bu ağaçsız dağlar kurtulacak ve Batman yeşil bir görünüme kavuşacaktır.  Projenin üreticilerimize ve ilimiz ekonomisine katkı sağlamasını temenni eder, bereketli bir yıl geçmesini dilerim." dedi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir