• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Seracılara 45 bin adet "hibrit hıyar" tohumu dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da seracılık faaliyetlerinin yaygınlaşması amacıyla Merkez ilçeye bağlı Yeniköy, İkiztepe ve Oymataş köylerinde seracılık yapan 25 çiftçiye 45 bin adet ‘hibrit hıyar tohumu’ dağıtıldı.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün teknik destek ve koordinatörlüğünde dağıtımı gerçekleştirilen hibrit tohumların, Batman Valiliği İl Özel İdaresi Bütçesi ile alındığı ifade edildi.

 

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yusuf Alp tarafından gerçekleştirilen dağıtım, sera alanlarında ekimi yapılarak çiftçilerin ekonomik ve refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacağından dolayı, çiftçilerde büyük bir memnuniyet meydana geldi.

 

Seracılıkla ilgili bir açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan, “Bizim temel amaçlarımızdan biri de Batman’da seracılığı geliştirmek ve yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. 25 çiftçimize 45 bin adet tohum dağıtıldı; dileğimiz, çiftçilerimizin, müdürlüğümüzden aldıkları bu tohumları en güzel şekilde yetiştirip hem ülke hem de kendi ekonomilerine katkı sağlamaktır. Dağıtımda emeği geçen herkese teşekkür ederim. dedi.   (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir