• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
"Taşıma Suyla Değirmen Dönmez!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’ın Kozluk ilçesindeki Çok Programlı Lise’de okuyan öğrencileri Bekirhan beldesine taşıyan minibüsün dereye yuvarlanması sonucu 17 öğrencinin yaralanması üzerine Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun açıklama yaptı.

 

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Hatun Türkiye’de eğitim sisteminin yıllardır yap boz tahtasına dönüştüğünü ve sürekli oturtulamayan sistemin beraberinde birçok sıkıntıyı da yarattığını belirterek,  “İçinde bulunduğumuz yüzyılda halen öğrenciler taşımalı sistem dediğimiz yöntemlerle eğitim hakkına kavuşmaya çalışmaktadırlar. Bu yöntemle öğrenciler zaman zaman ciddi sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bazen yemek zehirlenmeleri bazen de trafik kazası dediğimiz sorunlar bunların başında gelmektedir” dedi.

 

Devletin vatandaşının ayağına eğitim hakkı dediğimiz hakkı götürmekle mükellef olduğuna değinen Hatun, “Ulaşılabilir eğitim dediğimiz haktan tüm vatandaşlar eşit şekilde yararlanmak zorundadır. Eğer bu hak eşit şekilde verilmez ise başta Kozluk ilçemiz de olmak üzere birçok kaza da beraberinde doğacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin birçok yerinde halen öğrenciler erken saatlerde okullara gidebilmek için taşımalı eğitim denilen ilkel bir yöntemle, eziyet çekerek eğitim görmeye çalıştıklarını belirten Hatun şöyle devam etti: “Taşımalı eğitim sistemiyle birçok yer de denetimsiz ve kontrolsüz taşımalar halen devam etmektedir. Bir çok köy, mezra ve beldeyi birleştirip ucuz maliyetle eğitim vermeye çalışmak doğru bir yaklaşım ve anlayış değildir. Öğrencilerimizi en az riskle eğitim hakkından faydalandırmak devletin asli görevidir. Bu görevi suiistimal etmek, okul yapmamak ve sorumluluğu yerine getirmemek ölümlere ve yaralanmalara davetiye hazırlamak olacaktır. Bu kazaların önüne geçmek için yetkililerin bir an evvel  acil önlem almalarını talep ediyoruz.”  (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir